Bulut: 30 ile 41 tane yapacağız

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, 30 ilde 7 milyon 350 bin metrekarelik alanda 41 millet bahçesinin yapım çalışmalarına devam ettiklerini belirterek "Millet bahçeleri projelerimizle gelecek nesillerimizin daha yeşil ortamlarda yaşamasına imkân sağlayacağız" dedi

Bulut: 30 ile 41 tane yapacağız
Bulut: 30 ile 41 tane yapacağız
GİRİŞ 03.02.2019 11:32 GÜNCELLEME 03.02.2019 11:33
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koordinasyonunda 81 ilin her birine en az bir millet bahçesi yapılması kapsamında çalışmalarının yürütüldüğünü belirten Bulut, TOKİnin de bugün itibariyle 30 ilde 41 millet bahçesi uygulamasını hayata geçireceğini söyledi.

"Daha Çok Yeşil" anlayışı doğrultusunda inşa edilmeye başlanan millet bahçelerinin, şehirlere yeni bir değer katacağını belirten Bulut, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın talimatlarıyla ülkemizin tüm şehirlerinde hayata geçecek millet bahçeleri projelerimizle gelecek nesillerimizin daha yeşil ortamlarda yaşamasına imkân sağlayacağız dedi.
 
Faaliyete geçecek millet bahçelerinde yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları, spor alanları, amfi, oyun alanları, otopark alanları, bitkisel peyzaj alanları ve millet kıraathanelerinin bulunacağını belirten Bulut, millet bahçeleri, vatandaşlarımızın bir araya geleceği nitelikli sosyal alanlar olup huzur içinde vakit geçirebileceği yeni yaşam merkezleri olacak ifadelerini kullandı.
 
Millet bahçeleriyle beraber millet kıraathanelerinin de projelendirildiğini ifade eden Bulut, Özellikle gençlerimizin verimli vakit geçirebileceği, ders çalışıp kitapokuyabileceği, internetten ve ikramlardan ücretsiz yararlanabilecekleri, fikir alışverişinde bulunarak sosyalleşebilecekleri ortamın sunulacağı millet kıraathaneleri 24 saat hizmet verecek açıklamasında bulundu.
 
ŞUBAT AYINDA 8 MİLLET BAHÇESİ İHALE EDİLECEK
 
Hükümetin ilk 100 günlük icraat programı kapsamında, TOKİ tarafından yapılanKayaşehir Millet Bahçesi'nin ilk etabının açıldığını belirten Bulut, İdare olarak toplam 7 milyon 350 bin metrekarelik alanda 41 millet bahçesi yapıyoruz.  Ocak ayında İstanbulPendik, Batman ve Elazığ olmak üzere 3 millet bahçesinin ihalesi yaptık.  Şubat ayında ise Sakarya, İstanbul Kayaşehir 2. 3. ve 4. etaplar, Samsun, Ankara İmrahor Vadisi 1. Etap, Bursa, Eskişehir, Mersin ve Sivas olmak üzere 8 millet bahçesinin ihalesini gerçekleştireceğiz dedi.
 
Diyarbakır Dicle Vadisi'nde yapılan millet bahçesinin inşaat faaliyetlerinin hızla devam ettiğini aktaran Bulut, 10 millet bahçesi projesinin tamamlanma aşamasına geldiğini ve 17sinin de arazi çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
 
Vatandaşların beklentisi doğrultusunda şehirlerde sadece binaların değil, sosyal donatı alanlarının, yeşil alanların ve mahalle kültürünün canlandırılması hedefi doğrultusunda insan odaklı bir bakış açısı getirdiklerini belirten Bulut, şöyle devam etti:
 
Şehre dair gelen bu yeni bakış açışıyla planlama ve tasarım süreçlerinde tarihi ve kültürel mirasını gözeten, yöresel ve yatay mimariyi esas alan projeler inşa ediyoruz.  Şehirlerimizde, kent kimliği ve merkezi niteliklerle güçlü bağları olan, halkımızın beklentilerine yanıt veren, güçlü fiziki, sosyal altyapısı bulunan yeni yerleşim alanları kuruyoruz.

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 31
  • ibrahim yılmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeşil ve doğaya dönüş için düşünüldüğünde projeler güzel, ancak bu projelerle birlikte hazır altyapısı da oluşturulmuş iken hem hobi hemde çocuklarımızın becerisi için ailelere tahsis edilmek üzere sebze üretimine yönelik küçük bahçe alanları tahsis edilebilir. Bu alanlarda yeşil soğan, marul tere havuç gibi ürünler yetiştirilir aileler kendi ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilir.
    Cevapla
  • Olmadı 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşaat işleri tutmadı, bitti, şimdi çevirin yeşillik işlerine bakalım. Millet bu oyunu 3 sene sonra ancak anlar. Çünkü adı Millet Bahçesi.
    Cevapla
  • tokat size soracak 5 yıl önce Şikayet Et
    tokatlı
    Cevapla
  • AYDIN 5 yıl önce Şikayet Et
    Tokat'ı tanımayan Tokat'a millet vekili olursa Tokat'ımıza çivi çakılmaz Yozgat'a yapılan yatırımların 10'da 1'i Tokat'ta yok Uyun vekillerimiz bu dünyanın öbür tarafıda var
    Cevapla
  • Veysel 5 yıl önce Şikayet Et
    Keşke biraz da fabrikalara ağırlık verilse üretim üretim üretim .............. Üretimin olmadığı bir ülkede her zaman ekonomik kriz yaşamaya mahkumdur
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 5 yıl önce Şikayet Et
    Arabamızı çizmesinler diye değnekçilere para vermekten bıktık, şehir merkezlerine yeteri kadar otopark yapın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle