Kartal'da çöken bina sonrası kritik çağrı!

Kartal'da çöken binanın ardından civarındaki 8 binanın yıkım işlemleri sürerken Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen'den çok önemli bir çağrı geldi. Çökme riski olan bir binanın bodrum katında çekilen görüntüyü paylaşan Gürgen, vatandaşlara oturdukları binalarının bodrum katlarını kontrol etmelerini önerdi.

Kartal'da çöken bina sonrası kritik çağrı!
Kartal'da çöken bina sonrası kritik çağrı!
GİRİŞ 15.02.2019 06:08 GÜNCELLEME 15.02.2019 06:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, binalarının riskli olduğunu düşünen vatandaşların özellikle içlerini, bodrum katları, hiç girilmeyen, kömürlük kısımlarını kontrol etmesi gerektiğini belirterek, "Taşıyıcı sistemler en fazla arızaları oralardan veriyor." dedi.

Gürgen, Kartal Orhantepe Mahallesi'ndeki irtibat bürosu önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın yanındaki 10 katlı Yunus Apartmanı'nın tehlike oluşturan kısımlarının yıkıldığını söyledi.

İLK TAŞINMALAR BAŞLADI

Bölgedeki 8 apartmanın daha yıkılacağını ifade eden Gürgen, şöyle konuştu:

"Dünden itibaren vatandaşlarımıza evlerinizi hemen taşıyabilirsiniz diye duyurularda da bulunduk. Şu anda 3 günlük bir süre içinde vatandaşların taşınmalarını bekliyoruz. Bugün Nuri Bey Apartmanı'nda ilk taşınmalar başladı. Profesyonel taşıyıcılarla bu süreç başlamış oldu. Ne kadar çabuk taşınırsa yıkılması gereken 8 binaya o kadar çabuk başlayacağız."

BODRUM VE KÖMÜRLÜKLERİ KONTROL EDİN

Gürgen, vatandaşların binalarını en iyi kendilerinin bildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Dışarıdan bakıldığında birçok bina tertemiz, pırıl pırıl gözükürken asıl binanın iç kısımlarını göremiyoruz. Bunu en iyi vatandaş biliyor.İnsanlar binalarının içlerini, özellikle bodrum katları, hiç girilmeyen, kömürlük kısımlarını kontrol etsinler. Çünkü taşıyıcı sistemler en fazla arızaları oralardan veriyor. Kolonların demirlerinin ortaya çıktığı, kolonların üzerinde büyük çatlakların oluşmaya başladığı, ezilmelerin hatta çürümelerin olduğu binalarla ilgili lisanslı kuruluşlara, belediyelerine müracaat ederek binalarının tespitlerini yaptırsınlar. Bir defa daha gözlemlesinler. Binalarında, kolonlarında, kirişlerinde yapısal hasarlar var mı, yok mu? Bunları gözlemlesinler. Onun üzerine tespitleri için lisanlı kuruluşlara müracaat ederek binalarının dönüşümlerini gerçekleştirsinler."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Herkezin ayni 5 yıl önce Şikayet Et
    2000 den once yapilan binalarin hepsi ayni yikima musait millete tesvik verin yardimci olun elinizle ovalanirmi beton istanbul hep oyle
    Cevapla