TOKİ'den Kılıçdaroğlu'na cevap

Toplu Konut İdaresi ( TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "İstanbul'da inşa edilen 76 gökdelen üzerinden haksız rant elde edildiği, bu bilgilerin de TOKİ uzmanları tarafından hazırlanan raporda olduğunu" iddialarına cevap verdi.

TOKİ'den Kılıçdaroğlu'na cevap
TOKİ'den Kılıçdaroğlu'na cevap
GİRİŞ 16.02.2019 13:56 GÜNCELLEME 16.02.2019 13:57
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Toplu Konut İdaresi ( TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, "Böyle bir rapor yok, ne idaremiz ne de idaremiz çalışanları tarafından böyle bir rapor hazırlanmamıştır. TOKİ'nin ve çalışanlarının böyle bir rapor hazırlamak gibi bir görevi de bulunmamaktadır." dedi.

 

 

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Bulut, konut projelerinde TOKİ'nin önceliklerine ilişkin açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla yatay, az katlı ve yerel mimariyi esas alan mahalle konseptli projeler üretmeye devam ettiklerini belirten Bulut, Toplu Konut İdaresi olarak konut üretim süreçlerini, insanı odağa alan yeni disiplinlerle, bir üst ölçekte ele aldıklarını ifade etti.

 

 

Bulut, geçmiş yıllardaki tecrübeler ve milletin beklentisi doğrultusunda yürüttükleri çalışmalarla, konut ihtiyacını karşılamanın ötesinde yeni yerleşim alanları ve yeni şehirler oluşturduklarını kaydetti.

"Böyle bir rapor hazırlanmamıştır"

Dün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Sokak Ekonomisi ve Güvencesizler Çalıştayı'nda "İstanbul'da inşa edilen 76 gökdelen üzerinden haksız rant elde edildiği, bu bilgilerin de TOKİ uzmanları tarafından hazırlanan raporda olduğunu" iddialarına ilişkin, "Böyle bir rapor yok. Ne İdaremiz ne de İdaremiz çalışanları tarafından böyle bir rapor hazırlanmamıştır. TOKİ'nin ve çalışanlarının böyle bir rapor hazırlamak gibi bir görevi de bulunmamaktadır." diye konuştu.

Bulut, "TOKİ olarak konut üretim süreçlerimizi, insanı odağa alan yeni disiplinlerle, bir üst ölçekte ele aldık. Geçmiş yıllardaki tecrübeler ve milletimizin beklentisi doğrultusunda yürüttüğümüz çalışmalarla, konut ihtiyacını karşılamanın ötesinde yeni yerleşim alanları, yeni şehirler oluşturuyoruz" ifadelerini kullandı

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlunun Hayatı siyaseti yalan iftira ile dolu? .. O bıkmadı Yalan söylemekden Bizde bıktık yalanlarından artık gına geliyor?!.
    Cevapla
  • klas 5 yıl önce Şikayet Et
    yaa artık bu kemal kılçıkdaroğlu nun yalanlarından boş boş konuşmasından bıktık usandık. Bunun ailesidemi bir şey demiyor yaaaa adam boş boş konuşma diye rezil oluyor. biri bunun ağzına bibermi sürer salçamı sürer sustursun artık bunu biri
    Cevapla
  • iş başına 5 yıl önce Şikayet Et
    gerçekten böyle bir rapor yoksa bu kadar hayasızca söylenen bu yalanın bedelini kılıçdaroğluna ödettirmeli toki.
    Cevapla
  • osmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    kamu kurumuna iftira atmak yıpratmak suçundan suç duyurusu ve tazminat davası acılsın. bu hıyarın akıllanmaya niyeti yok. para cebinden cıkmıyor sonucta. enayiler var . öderler tazminatları. maksat camur at izi kalsın, kendisi de biliyor doğru olmadığını, sonucta sahiplenen milyonlarca cahil insan var.
    Cevapla