YOTEL martta kapısını açıyor

Havalimanı ve şehir otelciliği markalarından YOTEL’in, Türkiye’ye adım attığı ilk işletmesi İstanbul Havalimanı’nda kapılarını açıyor.

YOTEL martta kapısını açıyor
YOTEL martta kapısını açıyor
GİRİŞ 16.02.2019 14:37 GÜNCELLEME 16.02.2019 14:37

30 Mart tarihinde açılışı yapılacak otelde toplam 451 oda yer alıyor. Bütün fazları tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak İstanbul Havalimanı’nda açılacak otel de dünyanın en büyük havalimanı otellerinden olacak. YOTEL İstanbul Havalimanı Genel Müdürü Bora Göymen, İngiliz merkezli Yotel’in yatırımları arasındaki havalimanı otellerinden de en büyüğünün İstanbul Havalimanı’nda açılacak Yotel olduğunu söyledi. Göymen, “8 otelimiz var. 2021’e kadar 30 otel, 2023’te ise toplamda 60 otel planlamamız var. Geçen hafta açılan San Francisco’nun yanı sıra Singapur Changi Havaalanı’ndaki YotelAIR ve LondraClerkenwell, Dubai, Edinburgh, Miami ve Amsterdam’da da yeni şehir otelleri yatırımları var. Yatırımlarımızı 2014’teki yeni yapılanmadan sonra hızlandırdık. Oteli, havalimanı yatırımcısı İGA yaptı. Bizim 15 yıllık işletme sözleşmemiz var” dedi.

Terminalin iki ayrı kısımda, toplamda 451 oda ile hizmet verecek olan YotelAIR ve Yotel İstanbul Havalimanı ile Türkiye’ye giriş yaptıklarını hatırlatan Göymen, ‘AIR’ konseptinin havalimanı otelleri; Yotel’in şehir otelleri, YotelPAD’in ise uzun süreli kalışlar için planlandığını söyledi. Göymen, “Küresel projeler devam ederken Türkiye’de de yeni lokasyonlara girmeyi hedefliyoruz. Tatil bölgesi olarak Bodrum’da da olabiliriz” dedi. Otellerinde ‘ulaşılabilir lüks’ kavramıyla hareket ettiklerini anlatan Göymen, ayrıca gelişen tüm teknolojik gelişmeleri de müşterilerine sunduklarını söyledi.

Yeni yerler bakıyor

Minimum 4 saatten başlayan konaklama imkânı da sunulacak otelde, bu kapsamda konaklama fiyatı en düşük 70 euro olacak. Fiyatın arz talep dengesine göre değişiklik göstereceğini anlatan Göymen, saatlik konaklama imkanı sayesinde otelin 2. yılında yüzde 150 doluluk hedeflediğini dile getirdi.