Erdoğan'ın hayali Amerika'ya örnek oldu

Turkcell’in bilgi teknolojileri altyapısı ile donatılan ve 'Seviye 7 Tam Dijital Hastane' olarak tescil edilen Yozgat Şehir Hastanesi, sağlık sektöründe dünyanın en büyük etkinliklerinden biri olan Amerika’daki HIMSS 2019’da geleceğin örnek hastaneleri arasında gösterildi.

Erdoğan'ın hayali Amerika'ya örnek oldu
Erdoğan'ın hayali Amerika'ya örnek oldu
GİRİŞ 23.02.2019 10:28 GÜNCELLEME 23.02.2019 16:01
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dünya sağlık standardizasyonu kapsamında Seviye 7 akreditasyonunu alarak bu alandaki Avrupa’nın ilk dijital hastanesi olduğu belirtilen Yozgat Şehir Hastanesi, yurtdışında ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Bilgi teknolojileri altyapısı Turkcell tarafından sağlanan Yozgat Şehir Hastanesi, Amerika’da düzenlenen Sağlık IT Kongresi HIMSS 2019’un (Healthcare Information Management System Society-Hastane Bilgi Yönetimi Sistemi) açılış töreninde, geleceğin dijital sağlık kuruluşları arasında gösterildi. 

"TÜRKLERİN İMZASI VAR" 

 

 

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, "Şirket olarak Endüstri 4.0 döneminde Türkiye’nin dünyada daha fazla söz sahibi olması için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Avrupa’nın bu ilk dijital hastanesinde, altyapının oluşumundan operasyon sürecine kadar birçok teknolojik işlem Turkcell tarafından yürütülüyor. En son teknolojiyle donatılan Hastane Bilgi Yönetimi Sistemi ile tüm sağlık verilerinin bilgisayar ve tabletler üzerinden takip edilmesine imkan sağlıyoruz. Türk mühendislerinin geliştirdiği altyapı, yazılım ve donanım teknolojilerimiz sayesinde, dünyanın önde gelen kurum kuruluşlarınca övgüyle karşılanmak, bizim çalışma azmimizi daha da artırıyor. Özellikle sağlıkta dijitalleşme konusunda Turkcell önderliğinde Türkiye’ye ve tüm vatandaşlarımıza daha kaliteli bir yaşam sunmak için çalışıyoruz. Yozgat Şehir Hastanesi bu alanda hem bizim göz bebeğimiz hem de dünyanın en saygın dijital sağlık kuruluşlarından biri olarak adını yazdırdı" dedi. 

DÜNYADAKİ 30 HASTANEDEN BİRİ 

Yapılan bilgilendirmede; Yozgat Şehir Hastanesi, sağlık alanında en yüksek standart olarak kabul edilen HIMSS Stage 7 akreditasyonunu geçtiğimiz aylarda alma başarısı göstermişti. En yeni standartlara göre Seviye 7 Akreditasyonu’nu alan Avrupa'da ilk hastane de Yozgat Şehir Hastanesi olmuştu. Kurum böylece dünyada bu seviyeye sahip 30 hastaneden biri olarak yer almıştı. 

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • Omarfaruk 5 yıl önce Şikayet Et
    nerden nereye "Hastane demisler sana hastane" diye bakilmayan hastasina sitem edenlerden dunyanin sayili hastanelerine hem de Yozgat'ta.17 yıldır daha cok geriye gidiyoruz diyenler ayda yaşıyordu o yuzden bilemezler ne çektiğimizi
    Cevapla
  • Selin ce 35 5 yıl önce Şikayet Et
    CHPkk iftira atar ak parti ise yapar
    Cevapla
  • hüsnü 5 yıl önce Şikayet Et
    chp lilere kabus olmuştur. çünkü kuba yı örnek alan 1960 ların dünyasına heves duyan parti yöneticilerinin 2020 yılını hayal bile edemiyecekleri ortada. adamlar tv de daha uzay yolu dizisini bile seyredecekleri tarihe gelemediler. 1960 larda takılıp kaldılar .
    Cevapla
  • dijital fiziki 5 yıl önce Şikayet Et
    yani dijital hastaneler diyoruz da, hastanelerin daha fiziki şartlarını ne kadar yerine getirebildik? en basiti, bir sedyenin, kapı eşiklerinden üstündeki hastayı zelzeleye tutulmuş gibi sarsıla sarsıla geçmesine mani olacak kapılar, eşikler, sedyeler, hasta taşıyıcılar vücuda getiremedik. hasta mahremiyetini sağlayacak ortamlar, kağıtlar, evraklar, hemşireler, doktorlar, görevliler vücuda getiremedik. daha sayılır.. 7 seviyesinde neler varmış birileri bakıp söylese.
    Cevapla
  • Barbaros 5 yıl önce Şikayet Et
    Adamım.... birileri bakmış ardından bu notu vermişler saten ! Sen hangi hain şer güçlerin kafasını taşıyosun.
    Cevapla
  • Üretelim 5 yıl önce Şikayet Et
    Milli yerli üretimde savunma sanayimiz gibi sanayimizde ulaşım ve taşımacılık sanayimizde uzay sanayimizde ilaç sanayimizde tıbbı cihazlar sanayimizde tarımda yine belediyelerimiz çeşitli hizmet alanlarındaki ihtiyaçları için yerli milli materyal araç gereçlerinin geliştirilip üretilmesi biriminde üretim ve ARGE’ler yapalım yine bunlar gibi birçok önemli alanlarda teknolojik şehir hastanelerimiz gibi yer altı yer üstü milli kaynaklarımızı kullanarak daima milli yerli üretimler ve ARGE’ler yapalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle