İlk etabı açıldı! 40 dakikalık mesafe 10 dakikaya indi

Karadeniz Sahil Yolu Projesi kapsamındaki Ordu Çevre Yolu'nun ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ordu mitinginin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan ve Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ile yaptığı canlı bağlantıyla hizmete açıldı. Yolun açılmasıyla 40 dakikalık şehir içi geçişi, 10 dakikaya indi.

İlk etabı açıldı! 40 dakikalık mesafe 10 dakikaya indi
İlk etabı açıldı! 40 dakikalık mesafe 10 dakikaya indi
GİRİŞ 03.03.2019 19:18 GÜNCELLEME 03.03.2019 19:19
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Karadeniz Sahil Yolu Projesi hazırlanırken, 1994 yılında, Ordu'nun Altınordu ilçesi merkezinde, 5 kilometrelik şehir içi geçişte dolgu yapılması istendi.



Ordulular, yapılmak istenilen şehir içi geçiş projesine karşı çıkarak, binlerce kişiyle yürüyüşler düzenledi. Bunun üzerine projeden vazgeçilerek, Kumbaşı- Boztepe- Karapınar güzergahında farklı proje hazırlandı. Proje çalışmalarına 2007'de başlanılan Çevre Yolu'nun ihalesi, 553 milyon liraya yapılarak, 2012 yılının Temmuz ayında temeli atıldı. Toplam uzunluğu 21,4 kilometre olan yolun ilk etabını oluşturan 10,4 kilometrenin 500 metrelik kısmında oluşan heyelan ise çalışmaları aksattı. Bölgede toplam 75 kilometre uzunluğunda fore kazıklar çakılarak, heyelan için önlem alındı. Yaklaşık 1,9 milyar liraya mal olan Ordu Çevre Yolu'nun ilk etabı tamamlandı. Yolun açılmasıyla 40 dakikalık şehir içi geçişi de 10 dakikaya indi. Yolun birinci etabında; 6,5 kilometre olan 3 çift tüp tünel, 44 metre uzunluğunda 1 köprü, 2,5 kilometre olan 5 çift köprü, 2'si köprülü olmak üzere 6 kavşak yer alıyor.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ordu'da düzenlediği mitingin ardından Çevre Yolu'nun ilk etabı hizmete açıldı. Erdoğan'ın miting konuşmasının ardından bölgeye canlı yayın bağlantısı yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turan, Karayolları Genel Müdürü Uraloğlu ve beraberindekiler kurdele kesti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeği geçenlere teşekkür ederek, 40 dakikalık şehir içi geçiş trafiğinin 10 dakikaya düştüğünü söyledi.

YORUMLAR 53
  • halil 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah razi olsun..
    Cevapla
  • Hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah sübhanallah yol demek hayat demek rabbim ülkemize insanımıza faydalı olan yöneticilerimizi cogaltsin ülkemiz herşeyin güzelini fazlasını hakediyor rabbim selâmet versin
    Cevapla
  • ordulu 5 yıl önce Şikayet Et
    Harika hizmet
    Cevapla
  • abdullah 23 5 yıl önce Şikayet Et
    chp var mı böyle bir eserin.ama siz ayık dolaşamıyorsunuz ki nasıl olsun.aklı başında olan insanlar eser üretir ,sarhoşlar düz yolda yürüyemez.chp nin başarılı olduğu alanlar,inançlı insanlara zulüm,adam kayırma,yolsuzluk,halka tepeden bakma,yatırımlara karşı gelme,dış devletlere şikayet etme,anti demokratik hareketler orduyu kışkırtma.ayakkabıları çamur olmasın diye köylülerin sırtına binen chp li milletvekillerini hiç unutamıyorum.
    Cevapla
  • Farketmez 5 yıl önce Şikayet Et
    Adıyaman'lı kardeşime katılıyorum Adıyaman'ın sahipsizliği il olduğu günden beridir.Yok mu şu tarihi güzelliklere sahip şehre sahip çıkacak,Adıyaman'lının da gurur duyacağı bir şehir olmasını istiyoruz.Ne bir araba park edecek yerimiz ,ne trafiği rahatlatacak projemiz,nede işsizliği bitirecek kadar fabrikamız var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle