3 ayda 3'üncü otelini sattı

Geçtiğimiz aylarda Miami'deki paylarını 103 milyon dolara, Madrid'deki paylarını ise 210 milyon euroya satan Doğuş Grubu otel tarafında son satışını içeride yaptı. Marmaris'te yer alan Doğuş Grubu'na ait 288 odalı D-Resort Grand Azur'un Alman turizm devi TUI Travel'a bağlı TT Hotels Turkey'e devrine onay çıktı. Grubun Grand Azur ile birlikte portföyündeki otel sayısı da 14'e çıkmış oldu.

3 ayda 3'üncü otelini sattı
3 ayda 3'üncü otelini sattı
GİRİŞ 05.03.2019 11:03 GÜNCELLEME 05.03.2019 11:03
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Alman turizm devi TUİ Magic Life’ın sahip oldugu TT Hotels Turkey bünyesine bit oteli daha kattı.

Ege ve Akdeniz’de 13 otel ve tesisi bulunan grubun son olarak satın aldığı otel ünlü iş adamı Ferit Şahenk'e ait Marmaris'in gözde otellerinden D-Resort Grand Azur oldu.

Geçtiğimiz aylarda satılacağına yönelik haberlerle gündeme gelen D-Resort Grand Azur Hotel'de devir işlemlerine onay çıktı.

D-Resort Grand Azur Otel

DEVRİNE ONAY ÇIKTI

Rekabet Kurulu, Grand Azur" markasının ve D-Resort Grand Azur Hotel ile bu otelin lojmanı olarak kullanılan binanın demirbaşlarıyla, TUI Travel Overseas Holdings Limited'in kontrolündeki TT Hotels Turkey Otel Hizmetleri Turizm ve Ticaret AŞ tarafından devralınması kararlaştırdı.

288 ODASI VAR

2001 yılında 22 bin metrekare alan üzerinde hizmete açılan 288 odalı otelin 650 yatak kapasitesi bulunuyor. 150 metre uzunluğunda sahili de bulunan Grand Azur'da 3 adet de açık olimpik havuz yer alıyor.

TÜRKİYE'DEKİ 14'ÜNCÜ OTELİ OLACAK

Alman turizm devinin bünyesinde Türkiye'de 13 otel ve tesis bulunuyor. Otel yatırımlarında genellikle Muğla'yı tercih eden şirketin portföyünde MuTUI Magic Life Sarigerme, TUI Family Life Tropical Resort, TUI BLUE Marmaris, Holiday Village Turkey, Bodrum Imperial,Hotel TUI SENSIMAR Seno Resort & Spa ve Pegasos Royal gibi çok sayıda otel yer alıyor.

İKİ OTELİNİ DAHA SATMIŞTI

Doğuş Grubu, geçtiğimiz aylarda Tommy Hilfiger'la Miami'de ortak olduğu The Raleigh otelini 103 milyon dolara, İspanya'nın başkenti Madrid'deki lüks otel Villa Magna'yı ise Meksikalı RLH Properties'e 210 milyon euroya satmıştı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 4
  • bhy 5 yıl önce Şikayet Et
    devlette satılacak işletme kalmadı şimdi özel sektörde satıp kendi vatanları Amerika ya gidiyorlar
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Otelleri Almanlar işletecekse ne anladık turistten. Bu iş araştırılmalı ve kısıtlama getirilmeli. Otelleri satmak yatırım faydası getirmez.
    Cevapla
  • EKOLL 5 yıl önce Şikayet Et
    Muhtemelen bu adam da kaçacak. Devlet önlem almalı. Bu ülkede kazanilan paralar edinilen servetler yurt dışına çıkarılmamalı. Hiç bir şey bu kadar ucuz olmamalı.
    Cevapla
  • sadık 5 yıl önce Şikayet Et
    Ama yurtdışında ki otellerini de satmış
    Cevapla