Türkiye'nin büyük dönüşümü Esenler'de başlıyor!

Esenler’in yıllardır süregelen imar sorununun çözüme kavuşacağı, riskli yapıların kurtarılacağı tarihi günde, Esenler Belediyesi'ne devredilen alanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak konutların temeli atılacak.

Türkiye'nin büyük dönüşümü Esenler'de başlıyor!
Türkiye'nin büyük dönüşümü Esenler'de başlıyor!
GİRİŞ 13.03.2019 12:18 GÜNCELLEME 13.03.2019 12:18

Kaliteli ve nitelikli bir yaşam için Türkiye'nin büyük dönüşümü Esenler’de başlıyor. Esenler Belediyesi'ne devredilen ve "Rezerv Yapı Alanı" ilan edilen bölgede  "Akıllı ve Güvenli Şehir" konseptiyle yapılacak konutlar vatandaşın yüzünü güldürecek. İmara kapalı alanlarda kalan ve 16 bin 500 aileyi ilgilendiren sorun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinesinde TOKİ tarafından yapılacak konutlarla çözülecek.

 

 

14 MART'TA TEMEL ATILIYOR

Metris Kışlası Güney Proje Alanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin birinci etabının birinci bölgesinde yapılacak 531 konutun temel atma töreni, 14 Mart Perşembe günü, saat 14.00’te, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da katılımıyla Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Merkezi'nde (15 Temmuz Millet Bahçesi karşısı) gerçekleşecek. Etap etap konutların yapımına devam edilecek. 

 

 

İLK "AKILLI ŞEHİR" ESENLER'E

Rezerv alanda inşa edilecek geleceğin şehri, "Akıllı ve Güvenli Şehir" konseptinde olacak. Bu tarihi günde, Esenler Belediyesi'nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ortaklığıyla hayata geçireceği ve Esenler’de Türkiye’nin "Akıllı ve Güvenli Şehirler" vizyonunu yansıtacak "Akıllı ve Güvenli Şehir" projesinin tanıtımı da gerçekleştirilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hazırlanan "2019-2022 Ulusal Akıllı Kent Eylem Planı" çerçevesinde hayata geçecek "Akıllı ve Güvenli Şehir" projesi ile Türkiye'deki ilk bütün halinde akıllı şehrin de temeli Esenler'de atılacak. "Akıllı ve Güvenli Şehir" ile teknolojinin hayata değer katan en güzel uygulamalarına sahip olacak altyapısı, üst yapısı ve kullanıcı ürünleri ile dünyaya örnek olacak.

14 AY İÇİNDE TAMAMLANACAK

Temeli atılacak konutlar, yatay mimari şeklinde inşa edilecek ve 6 katı geçmeyecek. Yeni konutların yapılacağı bölgenin yaklaşık yüzde 72'si donatı (yeşil, eğitim, sosyo kültürel tesis, resmi tesis, dini tesis, rekreasyon, spor, yol vb.) alanı, yüzde 28'i de konut alanı olarak ayrılmış durumda. Konutlar, içerisinde; çocuk oyun, mesire, yürüyüş ve spor, bisiklet yolu, hobi bahçeleri, gül bahçeleri, botanik parkları, mescit, gölet, restoran, kır kahvesi vb. aktivite alanları bulunan ve İstanbul'un en büyük millet bahçelerinden birisi olan 15 Temmuz Millet Bahçesi'nin hemen  yanında bulunuyor. Konutların, inşaat ruhsatlarının alındığı tarihten başlamak üzere, 14 ay içinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

SPOR VADİSİ DE VAR

Arazide Spor Vadisi de yapılacak. Spor Vadisi'nde uluslararası standartlara uygun iki adet futbol sahası ile birlikte; Sporcu Sağlık Merkezi, Fitness Salonu, Spa Alanı, Soyunma Odaları, Konferans Salonu, Spor Müzesi, Sporcu ve Teknik Ekip Yatakhanesi, Eğlenme ve Dinlenme Alanları, otopark yer alacak.

1.5 MİLYON METREKARE YER AÇILACAK 

 Yeni evlerine taşınan vatandaşların boşalttığı imara kapalı alandaki evlerin yerlerinin kesinlikle imara açılmayacağını söyleyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Plan lejantında ne görünüyorsa öyle kalacak. Okul alanındaysa okul yapılacak. Yeşil alanda ise çocuk parkı yapılacak. Otopark alanı görünüyorsa otopark yapılacak. Kültür merkezi, spor alanı gibi yerlere de kültür merkezleri, spor alanları yapılacak. Böylelikle mevcut mahalle ve sokaklarımızda da 1.5 milyon metrekare bir alan açılacak ve büyük bir ferahlama yaşanacak" dedi. 

TARİHİ GÜNE HERKESİ BEKLİYORUZ 

Yeni Esenler'in ilk konutların temelinin atılacağı 14 Mart tarihinin hem Esenler, hem de Türkiye için tarihi bir gün olacağını söyleyen Göksu, "O gün sadece yeni konutların temelini atmış olmuyoruz. Türkiye'deki ilk akıllı ve güvenli şehrin de temelini atacağız. 14 Mart'ta sadece Esenler'in değil, Türkiye'nin büyük dönüşümü Esenler'de başlıyor. Bu tarihe güne tanıklık etmek isteyen tüm Esenlerli hemşehrilerimizi tören alanımıza bekliyoruz" şeklinde konuştu.