Türk müteahhitlik sektörünün gurur günü

ESTA Construction tarafından inşa edilen Mercedes- Benz fabrikası Vladimir Putin’in katılımıyla açıldı

GİRİŞ 04.04.2019 16:04 GÜNCELLEME 04.04.2019 20:42

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz’in Rusya’daki ilk fabrikası, Türk inşaat şirketi ESTA Construction tarafından 18 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak teslim edildi. Yaklaşık 250 milyon euroluk yatırımla hizmete giren tesisin açılışını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gerçekleştirdi.

 

 

Son yıllarda Rusya’da imza attığı projelerle adından söz ettiren ESTA Construction, gurur projelerine bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz yıl içinde açıklanan ENR sıralamasında dünyanın en büyük 159’uncu inşaat şirketi olarak yer alan; Rusya’da Krasnodar Stadyumu, Krasnodar Central Park ve Gorkiy Gorod Alışveriş Merkezi çok sayıda simge projede imzası bulunan ESTA Construction, Alman otomotiv devi Mercedes-Benz’in Rusya’daki ilk fabrikasını teslim etti. 

 

 

18 AY GİBİ KISA BİR SÜREDE TESLİM EDİLDİ

Rusya ekonomisi ve Rus otomotiv sektörü için tarihi öneme sahip projelerden biri olarak kabul edilen dev tesisin temeli 2017 yılında atılırken; projenin tüm inşaat çalışmaları 18 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. ESTA Construction tarafından inşa edilen fabrikanın açılışı da bizzat Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından gerçekleştirilirken; düzenlenen törene Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier’in yanı sıra Mercedes-Benz ve ESTA Construction yöneticileri de katıldı. 

VLADİMİR PUTİN FABRİKAYLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

Açılış sonrasında tesisi gezen ve projeyle ilgili yetkililerden detaylı bilgi alan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, projenin Rusya ekonomisi için öneminin altını çizerken, tesisin hizmete açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. 

MERCEDES ÜST YÖNETİMİNE GAZİANTEP BAKLAVASI

Öte yandan, ESTA Construction Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demirbilek, Gaziantep’te özel olarak üretilen bir tepsi baklavayı açılış sonrasında Mercedes üst yönetimine takdim etti.

TÜRK MÜHENDİSLİĞİNİN SON ÖRNEĞİ

Açılışla ilgili değerlendirmelerde bulunan ESTA Construction Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demirbilek, söz konusu projenin sadece ESTA Construction için değil aynı zamanda Türk müteahhitlik sektörü için de büyük bir gurur kaynağı olduğunun altını çizerken, “Dünya otomotiv teknolojisinin son imkanlarıyla donatılan bu fabrika aslında Türk mühendisliğinin geldiği son noktanın, titiz ve kaliteli Türk işçiliğinin en önemli göstergesi. İhaleyi kazanmamızın ardından mühendislerimiz, 1 yıla yakın ve dünya standartlarının çok üzerinde bir kalitede hazırlık çalışması yaptı. Şu an için gururla söylemeliyim ki ESTA, Mercedes-Benz’in en üst düzey kalite gereksinimlerini yerine getirdi” ifadelerini kullandı.

MERCEDES’İN SLOGANINDAKİ ‘THE BEST’ KISMINI GERÇEKLEŞTİRDİK

Mercedes-Benz’in dünya genelinde "The best or nothing" (En iyi ya da hiçbir şey) sloganını kullandığını da sözlerine ekleyen Bahattin Demirbilek, söz konusu proje kapsamında ESTA Construction ekibinin ‘The Best’ yani ‘En İyi’ kısmını gerçekleştirdiğinin altını çizdi. 

“YENİ OKYANUSLAR KEŞFEDECEĞİZ”

2005 yılında kurulan ESTA Construction’ın, bugün itibarıyla dünyanın en önemli müteahhitlik ve inşaat şirketleri arasında yer aldığını; bunun da kendileri için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı olduğunu belirten Bahattin Demirbilek, “Biz yola ilk çıktığımızda da ‘Kıyıyı gözden kaybetmeye cesaret edemeyenler, yeni okyanusları keşfedemezler’ dedik. Bugün de bu felsefeyle yola devam ediyoruz. Yurt dışında Türk müteahhitlik sektörünü yurt dışında en iyi şekilde temsil etmeyi sürdürüyoruz. Gelecek dönemde de bir anlamda yeni okyanuslar peşine düşecek; burada edindiğimiz tecrübeleri, dünyanın farklı coğrafyalarındaki projelerimize taşıyarak ESTA Construction’ın bir ‘dünya markası’ olma yolculuğuna katkıda bulunacağız” dedi.

Endüstri 4.0’a uygun akıllı fabrika

ESTA Construction tarafından inşa edilen fabrikayla ilgili detaylı bilgiler şöyle: 

- Alman otomotiv devi Mercedes-Benz’in Rusya’daki ilk fabrikasına Sirius ismi verildi. Sirius aynı zamanda, dünyadan görülebilen en parlak yıldız anlamına geliyor.

- Moskova'nın yaklaşık 40 kilometre kuzeyindeki Esipovo Endüstri 85 hektarlık bir arazi üzerinde hayata geçirilen Sirius’un toplam kapalı alan büyüklüğü 100 bin metrekare. Fabrikada ayrıca, montaj hattında çok sayıda araç üretilmesini sağlayan Endüstri 4.0 ve full esnek montaj teknolojisini barındırıyor. 

- 250 milyon euroluk yatırımla hizmete açılan fabrikada Mercedes-Benz’in E ve SUV modelleri, CKD (Complete Knock-Down) tekniği ile üretilecek.