Milyonları ilgilendiriyor! Tarihi fırsatta son bir hafta

Daha önce iki kere uzatılan İmar Barışı uygulamasında süre, 15 Haziran Cumartesi günü doluyor. Başvuruların 10 milyonu geçtiği belirtildi.

Milyonları ilgilendiriyor! Tarihi fırsatta son bir hafta
Milyonları ilgilendiriyor! Tarihi fırsatta son bir hafta
GİRİŞ 11.06.2019 09:19 GÜNCELLEME 11.06.2019 09:19
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Başvuru süresi iki kez uzatılan İmar Barışı’nın, 15 Haziran Cumartesi günü süresi doluyor. Başvuru sayısı her geçen gün artan ve daha önce iki kere uzatılan İmar Barışı’na başvuruların 10 milyonu geçtiğini dile getiren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “İmar barışında artık sona gelindi. Daha önce iki sefer uzatılan müracaatlar için 15 Haziran Cumartesi günü son başvuru günü. İmar Barışı bedeli ödemeleri de bu ay sonu yani 30 Haziran 2019’a kadar ödenmesi gerekiyor” dedi.

 

 

Özellikle İstanbul başta olmak üzere İzmir, Ankara, Antalya ve Bursa’dan yoğun başvurular yaşandığını belirten Özelmacıklı, “Vatandaşların devletle ihtilaflı durumu çözüme kavuştu. İmara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırıldı. 13 milyona yakın kaçak yapıdan 10 milyona yakını bu barıştan faydalandı. SİT alanındaki yapıların yanı sıra tarihi olanlar ve kentsel dönüşümden faydalanmak isteyenler dışında başvurular yoğun oldu” ifadelerini kullandı.

YALAN BEYANA CEZA!

İmar Barışı’nın 31 Aralık 2017’den önce yapılmış yapıları kapsadığını belirten Hakan Özelmacıklı, “Yapı Kayıt Belgesi müracaatı e-Devlet üzerinden beyan esasına göre yapılıyor. Yanlış bilgi verilmesi durumunda ‘Resmi Belgenin Düzenlenmesinde Yalan Beyan’ uyarınca suç duyurusunda bulunulacağını dikkate almak gerekiyor” diye konuştu. Özelmacıklı, başvurular sonrasında özellikle arsa tapulu yerlerin kat mülkiyetine geçişlerine ağırlık verileceğini de bildirdi.

 

 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 5
  • Hasan Şahin 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim komşum teras katını 2019 da odaya çevirdi bende şikayet ettim Bakanlıktan geldiler baktılar emin olamadılar komisyona girecek dediler oradan karar çıkacak dediler.Bakanlıktan gelen memura söyledim bu yapı 2019 da yapıldı diye hatta site bekçisi ve 3 tane şahitle bereber.Birgün sonra aradıgımda memuru komisyon kararını beklediklerini söylediler.Benim anlamadıgım bu yapı kayıt belgesini kişinin beyanına göre hazırlıyorlar yani hiç görmeden internet üzerinden veriyorlar.Ben ve 4 şahidin beyanını neden kabul etmiyorsunuz bizler TC vatandaşı degilmiyiz.Google haritaya girdiginde 2019 güncellemesi görünüyor diyorumki bakın bu güncelleme 2019 da yapılmış yapı eski görünüyor diyorum
    Cevapla
  • Hasan Şahin 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim komşum teras katını 2019 da odaya çevirdi bende şikayet ettim Bakanlıktan geldiler baktılar emin olamadılar komisyona girecek dediler oradan karar çıkacak dediler.Bakanlıktan gelen memura söyledim bu yapı 2019 da yapıldı diye hatta site bekçisi ve 3 tane şahitle bereber.Birgün sonra aradıgımda memuru komisyon kararını beklediklerini söylediler.Benim anlamadıgım bu yapı kayıt belgesini kişinin beyanına göre hazırlıyorlar yani hiç görmeden internet üzerinden veriyorlar.Ben ve 4 şahidin beyanını neden kabul etmiyorsunuz bizler TC vatandaşı degilmiyiz.
    Cevapla
  • reis 4 yıl önce Şikayet Et
    Paranız var mı diyen yok öde nasıl ödeyeceğiz kardeşim.
    Cevapla
  • Emrah Ejder 4 yıl önce Şikayet Et
    Hem SORUMLULUK ALMA HEMDE VATANDAŞA CEZA KES NE GÜZEL İŞ
    Cevapla
  • mehmet akif 4 yıl önce Şikayet Et
    yalan beyana ceza. gülmekten öldüm ya
    Cevapla