Ev sahileri ve kiracılar dikkat! 3 yıl sınırı geldi

Ev sahipleri, herhangi bir ihtiyaçtan dolayı (ev yenilenmesi, kentsel dönüşüm gibi) kiracısını evden çıkardığında 3 yıl boyunca başka bir kiracıya evi kiralayamayacak.

GİRİŞ 27.06.2019 10:02 GÜNCELLEME 27.06.2019 10:32
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Borçlar Kanunu'na eklenen yeni bir maddeyle "Kiraya veren, gereksinim amacıyla kiralananın boşaltılmasını sağladığında, haklı sebep olmaksızın, kiralananı üç yıl geçmedikçe eski kiracısından başkasına kiralayamaz" denildi.

 

 

Yeni maddede şu ifadeler yer aldı:

"Eski kiracının, yeniden inşa ve imarı gerçekleştirilen taşınmazları, yeni durumu ve yeni kira bedeli ile kiralama konusunda öncelik hakkı vardır.

 

 

"3 YIL KİRALANAMAZ"

Bu hakkın, kiraya verenin yapacağı yazılı bildirimi izleyen bir ay içinde kullanılması gerekir. Bu öncelik hakkı sona erdirilmedikçe, taşınmaz üç yıl geçmeden başkasına kiralanamaz."

YORUMLAR 25
  • FutureTURKEY 4 yıl önce Şikayet Et
    güzel bir çalışma olmuş böylece yok şundan yok bundan diye asparagas olayla kiracının canını yakamayacak ev sahibi. kiracısından şikayeti varsa gidecek karşılıklı anlaşarak çıkarak yok kiracı laf dinlemezse yasalar ne güne duruyor.. Helal olsun çok güzel düşünmüşler..
    Cevapla
  • MİSAFİR 4 yıl önce Şikayet Et
    saçma sapan bi kanun daha. beylikdüzünde iskan başvurusu bile yapmadan daire satıyorlar. olan daireyi alan saf vatandaşa oluyor. mütaahitleri korumayın arkadaş. hiç mi yaptırım kanunu çıkmaz bunlara! sürekli daireyi alan vatandaşa yönelik kanunlar.
    Cevapla
  • hakkani 4 yıl önce Şikayet Et
    tam bir saçmalık gibi görünüyor
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    saçma sapan kanunlar yapmaya devam edin bu ne ya hiç mi hukuktan anlamıyorsunuz bir yıl bile fazla
    Cevapla
  • Lazogluu69 4 yıl önce Şikayet Et
    Süre uzun olmuş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle