İstanbul Havalimanı'nı gören Almanlar isyan ediyor

Almanya'nın başkenti Berlin'de, 2006'da inşaatına başlanan ve milyarlarca euroya mal olan Brandenburg Havalimanı projesinde, binlerce teknik hata tespit edildi.

İstanbul Havalimanı'nı gören Almanlar isyan ediyor
İstanbul Havalimanı'nı gören Almanlar isyan ediyor
GİRİŞ 03.07.2019 17:42 GÜNCELLEME 03.07.2019 17:42
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

15 yıllık planlama sonrası yapımına başlanan, Alman mühendisliğinin yeni gurur kaynağı umuduyla başlatılan proje, havalimanının dış alanında bariz bir sorun görünmemesine karşın, terminal kapılarından kablo tesisatına, düzeltilmesi gereken yaklaşık 550 bin teknik hatasıyla Almanlar için adeta bir ulusal travmaya dönüştü.

 

 

Yeni Berlin Havalimanı'nda 550 bin teknik hata

GECİKMENİN BİLİNEN BEDELİ 6 MİLYAR EURO

 

 

Sorunların büyüklüğü nedeniyle 6 kez açılışı ertelenen, son olarak yeniden inşaata başlanmasının bile önerildiği projenin maliyetinin, planlandığı gibi gelecek yıl ekim ayında açılması durumunda yaklaşık 6 milyar euro olacağı tahmin ediliyor.

Yeni Berlin Havalimanı'nda 550 bin teknik hata

HER GÜN 1 MİLYON EURO MALİYETİ VAR

Şu haliyle bile projenin, ülke ekonomisine açılamayan her gün için 1 milyon euro  kaybettirdiği iddia edilse de yetkililer, bu konuda net bir rakam vermekten kaçınıyor.

Yeni Berlin Havalimanı'nda 550 bin teknik hata

MALİYETİ 7 MİLYAR EUROYU GEÇEBİLİR

Bir Alman gazetesinde yer alan habere göre ise Berlin-Brandenburg Havalimanı inşasında, işler tahmin edilenden çok daha kötü gidiyor ve 2021 senesinde bile açılması zor. Başlangıçta 2,5 milyar euroya mal olması planlanan havalimanının maliyetinin, 7 milyar euroyu geçmesi bekleniyor.

 

YORUMLAR 50
  • TCHilal 4 yıl önce Şikayet Et
    şu bi gerçek Türkiye çağ atladı akp yi seversin sevmezsinz ama ülkede eksiklerimz olsada reform yapıldı Almanlar çıldırsın dünya çıldırsın daha iyisini yapacak burun er meydanına
    Cevapla
  • Samii 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunuda sahiplenirler 3 5 sene sonra avrasyayı ecevit yaptı diyordu tuncay özkan. İmamoglou da bütün metroları biz yaptık diyecektir yakında.
    Cevapla
  • Tuncay 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya bir otomobil için bile 3-4 sene fizibilite çalışması yapıyorlar eğer ki hava alanında olası bir kaza olursa ve can ve mal kaybı yaşanırsa fitrat diyenin ağzına kürekle vururum satın ileri teknoloji severler
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya artık Türkiyenin klasmanından çıkmıştır. Önünde sonunda Batının sahtekar düzenli ekonomisi de çökecek inşaAllah. Insanlığa organizeli kazık atma derler buna. Bizde bir lira olan Batıda 5 lira neden? Turist yabancı kazıklamak için artı halkının dizginlerini elinde tutmak için. Varan 1 havaalanı dur bakalım daha neler çıkacak. Abd borcunu istiyor.
    Cevapla
  • Kader 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar bizimkini durdurmak için o kadar mesai harcayacağı yerde kendilerinin kini yapsalar di biterdi gezi olaylarını planlayan finanse eden almanlar az ugrasmadilar ama yinede bitti çok şükür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle