Mahkemeden 'Salda Gölü' kararı

Isparta İdare Mahkemesi, Salda Gölü'nde Millet Bahçesi projesinin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan davada verdiği ara kararla, 5 gün içinde proje ve ihaleyle ilgili tüm belgeleri istedi.

Mahkemeden 'Salda Gölü' kararı
Mahkemeden 'Salda Gölü' kararı
GİRİŞ 05.08.2019 12:04 GÜNCELLEME 05.08.2019 12:25
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine ait Sosyal Donatıları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi ihalesi, Yeşilova sakini 5 kişi tarafından yaklaşık bir hafta önce yargıya taşındı. 31 Temmuz'da yapılan ihalenin yürütmesinin durdurulması ve iptali istenen davayla ilgili Isparta İdare Mahkemesi ara karar verdi.

 

ARA KARAR SÜRESİ 5 GÜN

Mahkeme, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ'den ihale onay belgesi, ihale onay belgesi düzenlendikten sonra yapılan işlemler, ihale kararının hangi idari makam/merci tarafından alındığı ve onaylandığına dair tüm belgeleri istedi. Ayrıca ihale kararını onaylayan şube veya birim tarafından gerçekleştirilen ihaleyle ilgili durumun ayrıntılı izah edilmesi de talep edildi. Mahkeme söz konusu tüm belgelerin 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 20'nci ve 20/A-f maddesi uyarınca davanın ivedi yargılama usulüne tabi olması sebebiyle ara karar süresinin 5 gün olarak belirlenmesine oy birliğiyle karar verdi.

 

 

Davayı açan Yeşilova sakinlerinin avukatı Münip Ermiş, bu tür davalarda idareye verilen cevap süresi normalde 30 günken mahkemenin yetkisi çerçevesinde acil bir durum olması nedeniyle bu davada süreyi 5 güne indirdiğini söyledi. Ermiş, "Çünkü bu süre kısaltması daha çok yürütmenin durdurulması taleplerinde sözkonusu oluyor. 5 gün içerisinde Bakanlık ve TOKİ'nin yanıtları vermek ve tüm ihale dosyalarını, projeleri mahkemeye göndermesi gerekiyor. 5 gün sonra mahkeme tekrar toplanarak yürütmenin durdurulmasıyla ilgili karar verecek" dedi.

YORUMLAR 4
  • Iceman 4 yıl önce Şikayet Et
    orayı iş yerine çevirecek bir şekil var ise yapılmasın. Fakat suyu kirletmeyecek şekilde, insanların nefes alabileceği bir çalışma yapılabilinir.
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    siz ne yapacaksınız acaba dava edenler
    Cevapla
  • tamam da 4 yıl önce Şikayet Et
    MANTIKLI OLALIM.KİMSE SALDA GÖLÜNÜN DOĞAL HALİNİN KORUNMASINA İHTİYACI YOK AMA ORAYA VAKİT GEÇİRMEYE GİDEN KİŞİLERİN İHTİYAÇLARI NE OLACAK.TUVALET YEMEK ŞEZLOLG İÇECEK YİYECEK GİBİ BU İHTİYACINI KARŞILAMAYAN ORAYA GİDEMEZSE NASIL TUTİSTİ ÇEKECEKSİNİZ ORAYA.TURİST YAŞAM KOŞULU OLAYAN YERE GİDER Mİ.DAĞIN TEPESİNE BİLE TESİSLER YAPMIŞLAR Kİ İHTİYAÇ KARŞILANSIN DİYE.burada asıl konu doğal güzelliğin korunması için alınacak çk sıkı tedbirler.mesela göre girermeden havuza girer gibi herkes duş alıp girsin örneğin.kirletilmesin.çöp atana büyük cerza verilsin.gölün uzağına ormana içine tesis yapılabilir.
    Cevapla
  • derya 4 yıl önce Şikayet Et
    kimse gitmesin kaardeşim doğayı biz mahvediyoruz gitmeyin
    Cevapla