Bakan Kurum noktayı koydu: Söz konusu olamaz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Muğla'da önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, kıyı ve koylardaki kaçak yapılaşmalara dikkat çekerek "Bodrum'da 1611 konut ve 4 otelin inşaatı durduruldu" dedi. Bakan Kurum öte yandan, "Yanan ormanlarımızın imara açılması söz konusu olamaz." açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 20.08.2019 15:29 GÜNCELLEME 20.08.2019 16:34
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bodrum'da kıyı ve koylardaki kaçak yapılaşma ve çevre temizliğine ilişkin denetimlerine başlamıştı. Kurum, yapılan denetimlerin ardından kaçak yapılarla ilgili konuştu.

İmara aykırı olan yapıların teker teker tespit edildiğini belirten Kurum, tüm yapıların yıkılacağını net bir şekilde dile getirdi.

 

 

Yanan ormanlar imara açılacak mı?

Son günlerde artan orman yangınları hakkında da konuşan Kurum, "Yanan ormanlarımızın imara açılması veya çoraklaşması söz konusu olamaz."ifadelerine yer verdi.

İşte Murat Kurum'un açıklamalarından satırbaşları:

- “Denetimlerimizi yaptık. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’da da kaçak yapı yapılmasına müsaade etmeyeceğiz”

"Sahada 100'ün üzerinde teknik elemanımız inceleme yapıyor. 7.200 sahil kesimde, 3260 kaçak yapı ise iç kısımlarda. Yapmış olduğumuz denetimlerde imara aykırılıkları arkadaşlarımız tespit etti."

1611 konut, 4 otel inşaatı durduruldu

“Muğla’daki denetimlerde, 8 projede toplam 1611 konut, 4 otel inşaatı imara aykırılıkları sebebiyle durdurulmuştur ve bunların giderilmesi için 1 ay süre verilmiştir”

"Bodrum Yalıkavak'ta 75 villa ruhsata aykırılıklardan dolayı mühürlendi. Aynı bölgede 90 otel 330 konut, Gölköy'de 116 konut, Yalıkavak'ta 350 konut, otel, kıyı yapı inşaatı, Göktürkbükü'nde 50 konut, otel inşaatı, Yalıkavak'ta 70 konut, kot kesiti aykırılıklar, Gümbet'te 131 konut, Yalıçiftlik'te 450 villa, otel müdürlendi ve durduruldu."

"463 adet mavi bayraklı plajla dünya üçüncüsü olduk. Sayın Emine Erdoğan himayelerinde yürüttüğümüz sıfır atık, sıfır atık mavi projesiyle artık çöplerimizi dönüştürüyoruz. "

"Sıfır atık mavi ile kıyısı denize olan şehir ve ilçelerimizde deniz kirliliğini gidermek adına çalışmalar yapıyoruz. Plastik poşetlerimizin kullanımında yüzde 80'e yakın azalma oldu."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • dsi 4 yıl önce Şikayet Et
    muhteşem eser emeği geçenlere Allahtan sağlıklı ömürler diliyorum.
    Cevapla
  • öneri 4 yıl önce Şikayet Et
    bakanlık ağaçlandırılan bölgeleri temizlenen akarsuları denizleri atık temizleme tesislerini yapılan parkları tarıma açılan arazileri hayvancılık için yapılan meraları resimli twitterdan duyurda sonraki seçimlere kadar oylarınız çok artar. İletişime daha çok önem vermeniz çevre tarım orman hayvancılık konusundaki ilerlemeleri duyurmanız lazım.
    Cevapla
  • öneri 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis ağaçlandırılmamış yerlerin ağaçlandırılması ve ilerleme konusunda size rapor versin bakanlık ağaçlandırma konusunda zaafiyet var. Akarsulara atık salınmaması konusunda da rapor versinler ölçüm yapılsın her akarsuda. Atık salanlara ceza kesilsin. Çevre bakanlığı çevre konusunda iyi çalışmıyor. Tarım bakanlığı boş arazilerde tarım ve hayvancılık projeleri geliştirmiyor. Reis siz takip ederseniz yaparlar.
    Cevapla
  • Şevket KARABULUT 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım o zaman hemen ağaçlandırın ki bütün söylentiler kesilsin
    Cevapla
  • özcan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bodrum güvercinlik TITANIC otel in bulunduğu arazinin geçmişine bakın, yanan orman arazisine yapılmış,
    Cevapla