TOKİ'den 81 yeni proje! En ucuzu 83 bin TL!

Dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapan TOKİ 81 ilde bulunan konutları için başvuruları alıyor. Satışa sunulan konutların fiyatları 83 bin TL'den başlıyor.

TOKİ'den 81 yeni proje! En ucuzu 83 bin TL!
TOKİ'den 81 yeni proje! En ucuzu 83 bin TL!
GİRİŞ 04.10.2019 09:59 GÜNCELLEME 04.10.2019 09:59

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara güzel haberi verdi. 81 proje için başvuruları alan TOKİ'den 83 bin TL'ye sahibi olunabiliyor. Ayda 305 TL taksitle konut satışı kampanyasının detayları belli oldu.

TOPLAM 81 PROJE

Farklı şehirlerde satılan 81 projeden ev sahibi olmak isteyen vatandaşların son başvuru tarihlerine kadar başvuru yapmaları gerekiyor. Hükümetin ucuz konut hamlesi önümüzdeki dönemde de hız kesemden devam edecek. 11. Kalkınma Planı'na göre, 2019- 2023 yılları arasında dar gelirli aileler için  TOKİ  kanalıyla 280 bin konut inşa edilecek. TOKİ tarafından resmi açıklama yapıldıktan sonra gerekli şartları sağlayanlar ev sahibi olmak için idareye başvuru yapılabiliyor.

EN UCUZU 83 BİN TL

TOKİ'nin başvurularını aldığı projelerde en ucuz konut Şanlıurfa Viranşehir konutlarında. 2+1 konut için 83 bin TL isteniyor. Taksitle almak isteyen vatandaşlar için aylık taksit tutarı 305 TL oluyor.

NASIL BAŞVURULUYOR?

TOKİ tarafından resmi açıklama yapıldıktan sonra gerekli şartları taşıyan vatandaşlar başvuru yapabiliyor. Başvuruda, TC Kimlik fotokopisi, Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve yetimlerden "Hak Sahipliği Belgesi", engellilerden Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi ya da en yüzde 40 oranında engelli olduğu yazılan ve tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporu, emeklilerden, emekli olduğunu gösteren belge isteniyor. 2+1 konutlar için 500 TL, 3+1 konutlar için 1.000 TL ön kayıt parası alınıyor. Projenin gerçekleşmemesi veya hak sahibi olamaması durumunda bu paralar iade ediliyor. Talep toplama işlemleri bankalar tarafından yapılıyor.

KİMLER BAŞVURABİLİYOR?

Türk vatandaşı olanlar ve başvuru yapacağı il sınırları içinde en az bir yıl ikamet edenler,

- 2+1 konutlar için 25 yaşını dolduranlar
- 3+1 konutlar için 18 yaşını dolduranlar
- 2+1 konutlar için hane halkı geliri 4 bin 500 lirayı geçmeyenler (İstanbul için bu miktar 4.800 TL)

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

- T.C. vatandaşı olması,

- Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir),

- Toplu Konut İdaresinden  konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç),

- Başvuru yacapak kişinin kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)

- Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.),

- Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 4.500 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 4.500 TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 4.800 TL olarak uygulanmaktadır.),

- Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuruda bulunması gerekiyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL