Fiyatı bir anda 300-400 TL fırladı

Akşam gazetesinde yer alan haber göre, İstanbul'daki 5.8'lik deprem sonrası az katlı, müstakil ve yeni yapılmış konutlara talep arttı. Bu tür evlerin kira bedellerinde de 300-400 liralık artışlar oldu.

Fiyatı bir anda 300-400 TL fırladı
Fiyatı bir anda 300-400 TL fırladı
GİRİŞ 06.10.2019 12:44 GÜNCELLEME 08.10.2019 10:18
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İstanbul depremi sonrası az katlı ve müstakil binalara talep artarken, özellikle 6-7 yaş ve altı konutlar tercih edilmeye başlandı. Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, yüksek risk içeren ilçelerde düşük katlı ve 6-7 yaşın altındaki binalara ilginin yüksek olduğunu belirtti. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa da, "Düşük katlı ve yaşı genç binalara talep arttı" dedi. Özellikle kiralık talebinin çok fazla olduğu belirtildi.

 

 

300-400 LİRA ARTIŞ VAR

Yeni binalara ilginin özellikle kira fiyatlarını artırdığı belirtildi. Emlakçılar özellikle Avcılar, Büyükçekmece gibi bölgelerde kiraların arttığını bildirirken, deprem sonrası 300-400 liralık artış yaşandığı kaydedildi.

 

 

İLANLAR DA DEĞİŞTİ: DEPREME DAYANIKLI

Özellikle eski evlerde yaşayanlar yeni ev arayışına girerken, emlak ilanları da değişmeye başladı. Deprem sonrası ev ilanlarına "depreme dayanıklı", "yeni bina", "deprem yönetmeliğine uygun" gibi özellikler eklenmeye başladı. 

KAYNAK: AKŞAM GAZETESİ
YORUMLAR 16
  • abdullah1 4 yıl önce Şikayet Et
    İslam toplumları Ahlaki sorunlarını düzeltmedikçe adam olmazlar. Dinin en temeli en başı Ahlaktır. Ahlak olmaz ise sınırda bir iman, gitgel yapan bir ruh hali ile nasıl doğru müslim olunur.
    Cevapla
  • Turuncu 4 yıl önce Şikayet Et
    20 katlı bina yapacağına tek katlı bahçeli villa yap 3-5 milyona sat hem nüfus rahatlasın hem trafik rahatlasın hep havadaki oksijen oranı artsın hem turist gelince rahat dolaşsın hem istanbul un sorunu çözmek için bir çok masraf ortadan kalksın hem kalite artsın
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Fakir köylü küçük memur asgari ücretli zor durumda
    Cevapla
  • Bursali 4 yıl önce Şikayet Et
    Fırsatçı hainler insanlara dinini ogretmezsseniz bir subaneke ezberletip okuldan mezun ederseniz yunus emrenin Mevlana'nın nasıl davrandığını müslümanın müslümana düşman değil sorumlu olduğunu ogretmezsseniz bunllar gibi insanlar yetişir bu ülkede eğitim sistemide hala cocuklarimiza felsefe sosyoloji adı altu da Avrupa değerlerinden bahsetsin ama İslam dünyası değerlerini göz ardı etmeye devam etsin inançsız topluma doğru gitmekten Allah korusun bizleri
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Dinini öğrenmiş görünümündeki; namazında niyazında, müslüman görünümlü kişilerden bir ev kirala da gör bakalım o dinini öğrendiğini ziannettiğin kişilerin kira ve para söz konusu olduğunda, bir dinsizden hiçbir farkı olmadıklarını...
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet mülk sahibine şukadar fiyata verecen diyemez.Biz fırsatçılığı,menfaati düşündükten sonra iflah olmayız.Sorun zihniyetimizde...Devlete düşen,madem deprem riski yüksek bi yer,gökdelenmiş,kalitesiz yapıymış,zemin gevşekmiş gibi konuların takipçisi olup müteahhit lere sağlam ev yapma şartlarını sağlamalı...Geçtir ama nerden başlasa kardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle