Ege'de iki ada satılığa çıktı! İşte fiyatları...

Marmaris’teki Karaca Adası 210 milyon TL, Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki Çiçek Adası ise 115 milyon TL bedelle internetten verilen ilanlarla satışa çıkarıldı. Üzerinde her biri 50 ile 100 metrekare arasında değişen 3 müstakil ev bulunan Karaca Adası’na günübirlik turizm tesisi ve küçük bir marina yapılabilecek.

Ege'de iki ada satılığa çıktı! İşte fiyatları...
Ege'de iki ada satılığa çıktı! İşte fiyatları...
GİRİŞ 06.10.2019 11:41 GÜNCELLEME 06.10.2019 11:43
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

ABD’de yaşayan Türk iş insanına ait, Marmaris ilçesinde Cumhurbaşkanlığı konutu karşısındaki 316 bin metrekarelik Karaca Adası, internet üzerinden satışa çıkarıldı. Metrekare fiyatı 665 TL olarak belirlenen adanın toplam fiyatı ise 210 milyon TL olarak açıklandı. 22 Eylül’de verilen ilanda, üzerinde her biri 50 ile 100 metrekare büyüklükte 3 müstakil ev bulunan adaya, mevcut imar durumuna göre günübirlik konaklama, yeme-içme, marina yapılabileceği belirtildi.

 

 

OTEL YAPMAK İÇİN ALDI, SİT ALANI İLAN EDİLDİ

Mülk sahibi adına adanın satışını takip eden emlak şirketi ortağı Uğur Özcan, adanın krediye uygun olduğunu söyledi. Karaca Adası’nın 1980 yılında ABD’de yaşayan bir Türk iş insanı tarafından 7 yıldızlı otel yapılmak üzere satın alındığını belirten Uğur Özcan, adanın o zaman imarlı olduğunu kaydetti.

Adanın 1983 yılında birinci dereceden sit alanı ilan edildiğini vurgulayan Özcan, "Bu nedenle otel yatırımı gerçekleşmedi. Sahibi yıllardır vergisini ödediği halde istediği yatırımı yapamadı. Yatırım yapmaktan vazgeçtiği için satışa çıkardı. Üzerinde 3 müstakil ev ev bulunuyor. Ancak bunlar metruk durumda. İmar affı kapsamında yapı kayıt belgeleri alındı. Restore edilerek kullanılabilir. Yine adaya günübirlik turizm tesisi ve küçük bir marina da yapılabilir. Bunlara izin var. Şu an Muğla Büyükşehir Belediyesi sınırlarında bulunduğu için 5 yıl süreyle vergiden muaf. Süre dolduğunda yeniden vergisini ödeyecek" diye konuştu.

Sahibinin yatırım yapamadığı için zarara uğradığını anlatan Uğur Özcan, "Ada aynı zamanda mavi tur rotası üzerinde bulunuyor. 4 koyu bulunuyor. Toplam 316 dönüm tapu tescili var. Yine 65 dönüm orman kullanım alanı var. Adanın toplam büyüklüğü 381 bin metrekare" dedi.

ÇİÇEK ADASI DA SATILIK

Balıkesir’in 22 adasından biri olan Ayvalık ilçesinde bahar mevsiminde sarı ve beyaz ’koyun gözü’ cinsi nergis çiçekleri açan ve adını buradan alan Çiçek Adası da 15 Eylül’de internet üzerinden satışa çıkarıldı. İlk kez 2002 yılında satışa çıkarılan Çiçek Adası, Ayvalık ve Gömeç ilçeleri açıklarında bulunuyor. Karaya 230 metre mesafede, 267 bin metrekare alana sahip Çiçek Adası, 115 milyon liraya satışa çıkarıldı. İçinde taban oturumu 450 metrekare 3 bina bulunan ada, Ayvalık’a 12 kilometre, Çanakkale- İzmir yoluna ise 3,5 kilometre mesafede. 4 tatlı su kuyusunun da bulunduğu adada 2 bin zeytin ağacı, 3 bin çam ve muhtelif meyve ağaçları bulunuyor. Ada, Katrinli, Katerin ve Hatırlı ailelerinin özel mülkü konumunda. En yüksek noktası 22 metre olan ada alıcılarını bekliyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • aziz yılmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    m2 si 430 tl....dönümü 430.000 tl..pahalı)))))
    Cevapla
  • Yakup 4 yıl önce Şikayet Et
    Orhan kardeş, O adalar normal toprak parcası olamaz o iş adamına kim yada hangi hükumet sattıysa sorumludur. Burnumuzun dibinde istediği adama satacağı o adalar bizim için ulusal tehdit haline getirilebilir
    Cevapla
  • Orhun AYGÜN 4 yıl önce Şikayet Et
    Ucuzmuş. Bir tane alabilirim.
    Cevapla
  • ololo 4 yıl önce Şikayet Et
    bu ne biçim iş kime sordunuz da o adaları satışa sunuyorsunuz
    Cevapla
  • Birol 4 yıl önce Şikayet Et
    Sana sormayı unutmuşlar onların adına senden özür dilerim affet nolursun
    Cevapla
  • Sinan özlü 4 yıl önce Şikayet Et
    Tarihler boyu şehit verdiğimiz butopraklarda nasıl oluyorda toprak şahıs malı oluyor.
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    senin tapulu evin nasıl senin şahsi mülkün oluyorsa aynı sebeple o adalar da şahsi mülk oluyor. gayet açık ve net.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle