Türkiye birincisi ve dünya üçüncüsü! 139 metreye ulaştı

Artvin'in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin (HES) Projesi gövde yüksekliği 139 metreye ulaştı.

Türkiye birincisi ve dünya üçüncüsü! 139 metreye ulaştı
Türkiye birincisi ve dünya üçüncüsü! 139 metreye ulaştı
GİRİŞ 17.10.2019 11:00 GÜNCELLEME 17.10.2019 11:01
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yusufeli Barajı'nda geçen yıl başlayan gövde beton döküm işleri devam ediyor. Toplam 4 milyon metreküp gövde hacmine sahip barajın programlamaya göre gövde betonunun 2 yılda tamamlanması hedefleniyor. Baraj tamamlandığında, 275 metre yüksekliğiyle çift eğrilikli beton kemer kategorisinde Türkiye'nin en yüksek, dünyanın ise 3'üncü yüksek barajı olacak.

 

 

GÖVDE İÇİN 1 MİLYON 840 BİN METRE KÜP BETON DÖKÜLDÜ 

16 Ekim itibarıyla baraj için dökülen gövde beton miktarı 1.840.000 metreküp seviyesine ulaşmıştı. Tamamlandığında Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santral Projesi'nin kurulu gücü 558 megavat ve yıllık enerji üretimi 1 milyar 888 milyon kilovatsaat olacak. Projenin santral binası ve enerji yapılarında betonlama çalışmaları planladığı şekilde devam ederken, enerji santralinin elektro mekanik parçalarının montajları da inşaat faaliyetlerine bağlı olarak yürütülüyor.

 

 

Yusufeli Barajı, 275 metre gövde yüksekliğiyle 100 katlı bir gökdelen yüksekliğine ulaşacak. Baraj gövdesinde kullanılacak 4 milyon metreküp beton, Artvin'den Edirne'ye 13 metre platform genişliğinde beton yol yapılmasını sağlayacak kapasiteye sahip bulunuyor. Projeyle üretilen enerji sayesinde yaklaşık 600 bin kişinin enerji ihtiyacı karşılanabilecek.

YORUMLAR 4
  • Ankaralı 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada ekonomik güçte kalkınmış ve gelişmiş ilk sıralardaki hiç bir ülke yok ki enerji alanında var olan bütün imkanlarını kullanmış olsunlar, bunlar su,güneş,jeotermal,nükleer, kömür, doğalgaz,petrol,ve benzeri,... Dünyanın gelişmiş,güçlü ülkelerin hepsinde yüzlerce NÜKLEER ENERJİ santralleri kullanılıyor, kendilerinden olmayan ülkelerin nükleer enerji kullanmalarına şiddetle karşı çıkıyorlar asla izin vermiyorlar, amaçları Müslüman ve fakir ülkeleri hep sömürmek, hep yoksul bırakmak, açlıkla,susuzlukla,gıda ile, enerji ile, her alanda açlığa mahkum ediyorlar, bu açıklamalarım ışığında yukarıdaki barajı ülkemin insanının yapmasını sevinçle karşılıyorum,...
    Cevapla
  • bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp bu projeye de karşı çıktı. Ne gerek var yerli kaynaklara imf den borç alıp amerikadan gaz aliriz zaten sanayiye de gerek yok ab den aliriz almanyadan.borc alıp Borcun vadesi gelince de yunanistan gibi yaparız. Vari yoğu devreder sonrada akp yi suclariz
    Cevapla
  • Adana01 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen öyle,geleceğe dair hiçbir bilgi, öngörü, ve projesi yok Chp ve muhalefetin.
    Cevapla
  • Emekli 4 yıl önce Şikayet Et
    Enerji gelişmenin olmazsa olmazıdır. Enerjiyi elinde tutan dünyaya hükmeder.
    Cevapla