Ucuz konutların yapılacağı ilçeler açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği dar gelirliler için yapılacak olan 100 bin sosyal konut için detaylar belirlenmeye başlandı. Yüzde 10 peşinat, 894 lira taksit ve 240 ay vadeyle verilecek konutların hangi ilçelerde yapılacağı açıklandı. İşte o şanslı ilçeler...

Ucuz konutların yapılacağı ilçeler açıklandı
Ucuz konutların yapılacağı ilçeler açıklandı
GİRİŞ 14.12.2019 11:00 GÜNCELLEME 14.12.2019 13:56
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

81 ilde yapılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 100 bin konut projesi vatandaşları heyecanlandırdı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ve 17.3 milyar TL'lik yatırımla yapılacak olan “100 bin sosyal konut” için başvurular 16 Aralık 2019-15 Ocak 2020 tarihleri arasında alınacak. Projenin başlayacağı ilçelerin bir bölümü açıklandı.

81 ilin tamamında yapılacak 100 bin konutun inşaatı yılbaşından sonra başlayacak ve 1,5 yıl içinde bitirilmesi hedeflenecek. 

 

100 BİN KONUTUN YAPILACAĞI İLÇELER

Ankara Sincan ilçesinin Saraycık Mahallesi'nde 2 bin 300 konut, Beypazarı'nda 500 konut, Nallıhan'da ise 200 konut yapılacak.

Ardahan Göle 2. Etap'ta 300 konut, Batman'ın Sason ilçesinde 116, Bilecik Gölbaşı Reşadiye Mahallesi'nde 168, Bingöl Yedisu mevkinde 106 konut, Burdur Karamanlı 3. Etap'ta 109 konut, Çankırı'nın Eldivan ilçesinde 94, Şabanözü'nde 200 konut, Çorum'un Uğurludağ ilçesi 2. Etap'ta 150, Oğuzlar Mahallesi'nde ise 100 konut, Elazığ'ın Maden ilçesinde 150 konut, Erzincan Üzümlü ilçesinde 75, İliç'te 230, Erzurum Pasinler'de 142, Şenkaya'da ise 100 konut listede yerini aldı.

Hatay'ın Yayladağ ilçesinde 102 konut, Isparta'nın Aksu ilçesinde 100, Eğirdir ilçesinde 200 konut, Kayseri Sarıoğlan 2. Etap'ta 230, Kırıkkale Delice ilçesinde 100, Bahşılı'da 220, Keskin'de 124, Yahşihan'da ise 300 konut kesinleşti.

Adana Sarıçam Akkuyu mevkinde 800, Buruk mevkinde 800, Afyon Diner 4. Etap'ta 94, merkez Sadıkbey'de 350, merkez Çetinkaya'da 480, Emirdağ ilçesi 2. Etap'ta ise 151 konut yapılacak.

Aksaray Güzelyurt 3. Etap'ta 156, merkez Yenikent'te 150, Ağaçören ilçesinde 60, Eskil ilçesinde 142 konut, Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde yapılacak konut sayısı ise 79 olarak açıklandı.

100 BİN SOSYAL KONUT İÇİN BAŞVURU TOPLANACAK PROJELER

100 bin sosyal konut için açıklanan bazı ilçeler

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Sosyal konut için başvuracak kişinin aylık hane gelirinin net 5 bin 500 liranın üstünde olmaması şartı aranacak. Diğer başvuru şartları ise "T.C. vatandaşı olmak, projenin bulunduğu il-ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olmak veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olmak, TOKİ'den daha önce konut satın almamış olmak ve idareden konut kredisi kullanmamış olmak, kendisine eşine veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı, kat mülkiyetli bağımsız bir bölüm veya müstakil bir konutu (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) bulunmamak ve başvuru tarihi itibarıyla 25 yaşını doldurmuş olmak" şeklinde sıralandı.

Başvuru işlemleri sırasında;

2+1 konutlar için; 500-TL (beşyüztürklirası) başvuru bedeli alınacaktır.
3+1 konutlar için; 1.000-TL (bintürklirası) başvuru bedeli alınacaktır.
(Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç)

İKLİME VE BÖLGESEL ÖZELLİKLERE UYGUN KONUTLAR

Sosyal konutlar Türkiye’deki 7 coğrafi bölgeye göre farklı mimari izler taşıyacak. Karadeniz Bölgesi’ndeki konutlarda yöresel ahşap ve taş yapı elemanları karma bir biçimde kullanılacak. Zemin kat seviyesinde cephede, geleneksel yığma taş yapıları andıracak biçimde yöresel taş kaplamalar olacak. Üst katlarda ahşap hissi verecek ahşap görünümlü kaplamalar ve eğimli çatı saçaklarını destekler nitelikteki eli böğründeler yapılacak.

BÖLGENİN ZARİF DOKUSUNA UYGUN OLACAK

Ege'deki konutlarda ise bölgenin geleneksel zarif dokusuna uygun nitelikte mimari özellikler olacak. Bölgenin iklim koşullarına uygun açık renkli cephe kaplamaları ve boyamaları, cephede derzlemeler, ahşap görünümlü kat silmeleri ile dikmeler, yer yer cephe süslemeleri ve kiremit çatılar kullanılacak. Akdeniz’deki konutlar da yer yer teras, yer yer eğimli çatılarıyla, geleneksel kemerli pencereler ve ferforje işlemeleriyle bölgenin mimari kültürünü yaşatacak. Konutlar, iklimle barışık ve güneş ışınlarını yansıtacak canlılıkta doku ve renklerde inşa edilecek.

NİTELİKLİ KONUTLAR YAPILACAK

Güney Doğu Anadolu'daki konutlarda esas unsur yöresel taşların kullanıldığı cephe kaplamaları ve motif işlemeleri olacak. Yerleşim planı yapılırken mahremiyet unsuru ön planda tutulurken, yer yer kullanıma uygun düz damlar ve büyük balkonlar, yer yer eğimli metal çatılar ve geniş saçaklar olacak. Doğu Anadolu’da karasal iklimin gündüz sıcak, gece soğuk tavrına ve arazinin zor şartlarına cevap verebilecek nitelikte konutlar yapılacak. Cephe unsurlarının bölgenin yapısına uygun malzemelerden seçilmesine özen gösterilirken, genellikle eğimli çatılar ve geniş saçaklarıyla, taş dokulu pencere söveleri ve kat silmeleriyle bölgenin mimari diline uygun tasarımlar olacak.

YEŞİLİ BOL MAHALLE KÜLTÜRÜ OLACAK

İç Anadolu’da kıvrımlı yolları, şirin sokakları, ahşap süslemeli bitişik düzenli yapıları, cumbalı evleri ile örf adet ve gelenekleri yaşatan mahalle kültürünü benimseten konutlar yapılırken, Osmanlı başkentlerini de barındıran Marmara’da Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı olması nedeniyle hem geleneksel hem de modern yapılar inşa edilecek. Yeşili bol mahalle kültürünü yansıtan depreme dayanıklı tasarımlar ile kalabalık nüfusun rahatça nefes alabildiği alanlar yapılacak.

YORUMLAR 57
  • Yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul neredeeeeeee
    Cevapla
  • ucuz ha 4 yıl önce Şikayet Et
    ucuz konuta bak 1000 tl aylık 240 ay vade 20 yıl sonra ev senin
    Cevapla
  • Ekrem 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden böyle saçma bir sistemle insanlarin umuduyla oynaniyor.Şimdi pazartesi sabahin köründe bankalara hücum edecek bir ay boyunca gene millet banka kuyruklarinda bekleyecek ve binlerce insan kayit yapip nasihat alacak neden bunu yaparlar. Yahu devlet milletin kicindaki donu biliyor, evi olmayani bilemiyormu? Ihtiyaci olana evler yap ve gel kardesim burada otur bu kadar da para odiyeceksin de bu zor bir sey degil sen ozellikle emekli dul ve yetimlere bunu yapabilirsin insanlarinda umudu olur yazik gunah.
    Cevapla
  • Rıza 4 yıl önce Şikayet Et
    81 İl denilmiş fakat toplamda 28 il diğer illere haksızlık değil mi
    Cevapla
  • bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk halkı tasarrufunu Altın veya döviz olarak yapar ama nihai amacı KONUT almaktır. 2010 dan sonra konut fiyatları aşırı arttığı için konut alımı durdu bu nedenlede Döviz hesapları arttı da arttı. Şimdi 100 bin konutu 100 bin tl den hesaplasan %10 peşinatı 1 milyar tl eder. yani bu konutlara başvuracaklar altın döviz satıp peşinatı yatırırsa döviz hesaplarında çözülme de başlar döviz fiyatları düşünce de dövizden TL ye geçiş ve enflasyonda düşüş de görülebilinir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle