Dev otoyol bitiyor! Son hali böyle görüntülendi

İstanbul’un çevre illerle bağlayan Kuzey Marmara Otoyolu’nun Çatalca bağlantısı drone ile havadan görüntülendi. Tamamlandığında Silivri’ye bağlanılacak yolun çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, otoyolun Çatalca bağlantısının 2020 yılı sonunda açılacağı öğrenildi.

Dev otoyol bitiyor! Son hali böyle görüntülendi
Dev otoyol bitiyor! Son hali böyle görüntülendi
GİRİŞ 16.12.2019 09:29 GÜNCELLEME 16.12.2019 10:26
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İstanbul, Kocaeli ve Sakarya hattında inşa edilen ve bugüne kadar yüzde 85’lik ilerleme sağlanan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. İstanbul’un Avrupa Yakasındaki Kınalı (Silivri) mevki'inden başlayıp Kocaeli ve Sakarya’yı kuzeyden geçerek Akyazı ilçesi yakınlarında sonlanacak olan 398 kilometre uzunluğundaki yol, 3 ana bölüm ve 7 kesimden oluşuyor. İstanbul’un Avrupa yakası ayağında bulunan ve ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü Çatalca İnceğiz Köyü mevki'inde köprü ekipleri, yoğun çalışmalarına devam ediyor.

 

 

Yolun Viyadük, köprü bağlantısı ve tünel çalışmalarına gelinen aşamada, bir taraftan hafriyat kamyonları moloz taşımasını sürdürürken, yol üzerinden bulunan ekipler asfaltlama çalışması yapıyor. İki ayrı yoldan yapılan tünellerin tamamlanması ardından iki farklı noktadan daha bağlı yapılarak yolun Kınalı noktasına bağlanmasını amaçlanıyor. Çalışmaların tamamlanması sonrasında İstanbul’un diğer çevre illerle ve Ege Bölgesine bağlantısı kolaylıkla sağlanacak ve ulaştım anlamında birçok noktada ise trafik sorununun önüne geçilmiş olacak. Kuzey Marmara Otoyolu Projesi 2020’nin Aralık ayında yolun tam kapasite olarak hizmete açılmasının planlandığı öğrenilirken, yol üzerinde yapılan çalışmalar havadan görüntülendi.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 11
  • Yol 4 yıl önce Şikayet Et
    Demir ağlarla ördük anayurdu dört baştan.laf değil icraat.heykel partisi anlamaz bu işlerden
    Cevapla
  • Osmangazi Torunu 4 yıl önce Şikayet Et
    Aradaki 30-40 tl icin 2 saat heder etmeye degmez , her hizmetin bir karsiligi , ucreti vardir . Devletin yerinde olsam vapuru kaldiririm , cunku bazen insanlar suru psikolojisinden kurtulamiyorlar . Cebinde 5 bin tl lik telefon var , 20 lira sigaraya verir ona birsey demez arada ki 40 liranin hesabini yapar . Allah beyni bosa mi verdi ahali ?
    Cevapla
  • Bjk 4 yıl önce Şikayet Et
    Gebze çıkışı yarım bırakılmış çıkmaz yol olmuş
    Cevapla
  • emekli memur 4 yıl önce Şikayet Et
    çatalca tarafı daha önce açılmalı,aksi halde mall off istanbulun önünde tıkanan trafik kilitlenecektir.
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    İyi hoş yapılıyor fakat bu paralı yollar tamamen müteahhitler için yapılmaya başlandı.Vatandaş çok pahalı olduğundan geçemiyor fakat yinede yolları yapan firmalara garantiler verildiğinden geçmesede ödemesini yapiyor. Bu nasıl bir anlaşmadır. Makul bir fiyat olsada vatandaş yolları kullanarak ödemesini yapsa. Osmangazi köprüsü yapıldı fakat köprü bomboş altta millet yine vapurda kuyruk bekliyor.
    Cevapla
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa da otobanların parası, ya giriş çıkış hesabı yapılıyor yada tamamen otomobillerin senelik vergilerine yansıtılıyor. Yani bedava diye bir şey yok. Türkiye de ise solculuk adı altında bugüne kadar insanlara sürekli bedava hayat empoze edilmiş.
    Cevapla
  • 57.Alay 4 yıl önce Şikayet Et
    Turk insani dunyanin en akilli insani.kopruden gecmek varken 40 TL hesabi yapar feribot bekler.
    Cevapla
  • veysi 4 yıl önce Şikayet Et
    evet hizmet var fakat kullanamıyoruz yalova dan osmangazi köprüsünü kullanmak yerine feribot veya körfez i dolanarak geçen binlerce araç var köprünün makul bir ücreti olmalı aynı şekilde kuzey marmara otoyolu da izmir otoyolu da aşırı pahalı ve bu ücretlere normal bir vatandaş bu yolları tercih edemiyor
    Cevapla
  • Aydın 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsanoğluna fazla rahatlık yaramıyor. Hep şikayet nankörlük. Sayın Erdoğan bu kadar hizmeti boşuna yapıyor. Muhafazakarlar bile muhalefetin trenine bindi Erdoğan i elestiriyir. 2000 li yıllar öncesine dönsün su ülkede rahatlayın....
    Cevapla
  • Erkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Osmangazi köprüsü 100 tl arabalı vapur 60 tl harcanan zaman ve ekstra paralarıda toplarsak köprü daha ucuza geliyor
    Cevapla
  • garip 4 yıl önce Şikayet Et
    dünyada nankör bir millet var oda türk milleti yaparsın şikayet yapmasın şikayet bu paralı gecitler dünyada var avrupanın her otobanları paralı kimse şikayeci deyil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle