Erdoğan talimatı verdi! 'Değerli konut vergisi' yeniden düzenlenecek

TBMM'den 5 Aralık'ta geçen ve 7 Aralık'ta onaylanıp yürürlüğe giren 'değerli konut vergisi' yeniden düzenlenecek. Son dakika haberine göre yeni yılın ilk yasal düzenlemeleri arasında yer alacak olan, 'değerli konut vergisi'ne yeni kriterler gelecek.

Erdoğan talimatı verdi! 'Değerli konut vergisi' yeniden düzenlenecek
Erdoğan talimatı verdi! 'Değerli konut vergisi' yeniden düzenlenecek
GİRİŞ 24.12.2019 17:24 GÜNCELLEME 24.12.2019 17:24
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

TBMM'de 5 Aralık'ta geçen 2 gün sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak yürürlüğe giren 'Dijital Hizmet Vergisi İle Bazı Kanunlarda Ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun' ile getirilen yeni vergilerden biri de 'değerli konut vergisi' oldu. Düzenleme ile mesken nitelikli taşınmazlardan değeri 5 milyon lira üzerinde olanlar değerli konut vergisine tabi tutuldu. 5-7,5 milyon liraya kadar binde üç, 7,5-10 milyon lira arasına binde 6 ve 10 milyon liradan fazla değerde gayrimenkulü olanlara da binde 10 oranında vergi getirildi.

 

YENİ DÜZENLEMEDE NELER OLACAK? 

Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında bu yasanın bazı vatandaşlar için haksızlık olduğunu dile getirerek, yeniden bir düzenleme yapılması talimatı verdiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre; değerli konut vergisine yeni kriterler eklenecek. Buna göre tek konutu olanlar değerli konut vergisini ödemeyecek. 5 milyon lira değerinde ev miras kalan kişinin aylık geliri bir memur maaşı kadarsa ve başka bir geliri yoksa bu vergiden istisna olacak. Değerli konuta sahip olan kişiler gelirine göre, değerli konut vergisi ödeyecek ya da belli bir miktar ödeyecek. Değerli konut vergisi yeniden düzenlenerek, bu konutlara sahip olanların gelirlerine bakılacak. Değerli konut vergisi, muhalefet partilerinin de görüşü alınarak yeniden hazırlanacak, Meclis'e yeni bir yasa teklifi olarak sunulacak.

Değerli  Konut Vergisi'nin, Türkiye genelinde 147 bin 256 adet konutu etkilemesi  bekleniyor. Bu alanda 121 bin 42 adet konutla İstanbul başı çekerken,  İstanbul'u, 11 bin 38 adet konutla Muğla, 8 bin 118 adet konutla İzmir ve 2 bin  15 konutla Antalya takip ediyor.  Söz konusu şartları taşıyan konutların bulunduğu ilçeler arasında  Beykoz 27 bin 847 adetle birinci, Beşiktaş 19 bin 177 adetle ikinci ve Sarıyer 16  bin 992 adetle üçüncü sırada yer alıyor.

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 32
  • ali dayar 4 yıl önce Şikayet Et
    emekli 1 evini kiraya veriyorsa oda kira gelir vergisinden muaf olmalı
    Cevapla
  • mantık 4 yıl önce Şikayet Et
    herkez gelirine göre vergi ödemeli
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Araclarda ayni sistem gelmeli.. Tek araci olan normal bir vergi ayni evde birkac arac olursa ona gore vergi olmasi lazim..
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    devletten yüksek maaş alanlar milli gelir artış oranı kadar artış yapsın... milli gelir düşmüşse maaşları düşsün...
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    milyonluk evi olan daha fazla vergi versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle