1963 yılından beri böylesi görülmedi! Felaketin eşiğinden dönüldü

Adana'da geçen hafta metrekareye düşen 247 kilogramlık yağış, kentte 1963 yılından bu yana ölçülen günlük en yüksek miktar olarak kayıtlara geçti. Yapılan koordineli çalışma sonucu tarım ve ekili araziler en az hasarla geçiştirildi.

1963 yılından beri böylesi görülmedi! Felaketin eşiğinden dönüldü
1963 yılından beri böylesi görülmedi! Felaketin eşiğinden dönüldü
GİRİŞ 09.01.2020 15:59 GÜNCELLEME 12.01.2020 16:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

6, 7, 8 Ocak günleri arasında Adana ve Karataş civarında meydana gelen yağışlar sel felaketine yol açarken, Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürlüğü ve Seyhan Sol Sahil Sulama Birliği’nin koordineli çalışması sonucu tarım ve ekili araziler en az hasarla geçiştirildi.

 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in de incelemelerde bulunduğu Adana’da, DSİ ve Seyhan Sol Sulama Birliği’nin çabaları tarım arazilerini büyük bir zarardan kurtardı.

 

 

Çiftçiler ve üreticiler DSİ ve Seyhan Sol Sulama Birliği yöneticilerine gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür ederken, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, aşırı yağışlardan zarar gören vatandaşların hesaplarına biner lira para yatırıldığını duyurdu.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise, Adana’da yağmurdan zarar gören vatandaşların yaralarının sarılacağını bildirdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Celal 4 yıl önce Şikayet Et
    MaşaAllah barik Allah bu sene yine bereket olacak Allah DSİ den razı olsun taşkın kontrolü, doğru drenaj sistemleri ile çiftçiyi hatta ülkemizi ciddi sonuçlardan kurtardılar Allah razı olsun emeği geçenlerden bereketi için Allah C. C bin şükür
    Cevapla
  • Ufuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Ovaların sularının çekilmesiyle obruklar oluşuyor.bu yağmurlar tekrar ovaların suyla buluşması oluyor.obruklar engellenmiş oluyor.rabbim sana bin şükürler olsun.bu kadar yağmur yağmasına rağmen susuz toprak yağmuru sünger gibi çekmiş.çok şükür büyük zarar yok.
    Cevapla