İlk ‘örnek ev’ kuruldu! Elazığ'da 3 bin 500 tane yapılacak

Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen depremin ana merkezi Çevrimtaş köyünde evleri yıkılan depremzedeler için ilk örnek evin kurulumu yapıldı, hafif çelikten örnek ahırın da kurulma çalışması başlatıldı.

İlk ‘örnek ev’ kuruldu! Elazığ'da 3 bin 500 tane yapılacak
İlk ‘örnek ev’ kuruldu! Elazığ'da 3 bin 500 tane yapılacak
GİRİŞ 22.02.2020 11:00 GÜNCELLEME 22.02.2020 11:01
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Yaşanan deprem sonrası evi yıkılan ve isteği üzerine arazisi içerisinde ‘örnek’ ev yapılan iki çocuk babası Ramazan Ernek, “Depremde evimiz zarar gördü şuan enkazı kaldırılıyor. Onun için bizlere de bir ev yaptılar. Allah razı olsun. Örnek ev yaptılar ve gelip bakıyorlar. Elazığ ve Malatya’da bu çevrede yaklaşık 3 bin 500 civarında böyle örnek ev yapılması planlanıyor" dedi.

 

 

Elazığ’da meydana gelen deprem sonrası bölge halkının yaraları sarılmaya devam ediyor. Tüm imkanlarını kullanan devlet kurumları depremzedelerin mağduriyetini gidermek adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinesinde konutların inşasına başladı.

Bu kapsamda özellikle depremin ana merkezi Sivrice ilçesinin Çevrimtaş köyünde 91 metrekare 2 1 hafif çelik ile örnek evin inşası tamamlandı. Yine hafif çelikle ahır yapına da başlandı.

 

 

KÖYLERDE YAKLAŞIK 3 BİN 500 EVİN İNŞASI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Örnek çalışmaların tamamen bitmesinin hemen ardından köylerde yaklaşık 3 bin 500 evin inşası gerçekleştirileceği belirtildi. Çevrimtaş köyünde depremde 1 kişi hayatını kaybetmiş, bir çok evde yıkılıp ağır hasar görmüştü.

Yaşanan deprem sonrası evi yıkılan ve isteği üzerine arazisi içerisinde ‘örnek’ ev yapılan iki çocuk babası Ramazan Ernek de yeni evlerine kavuşmanın mutluluğu içerisinde olduklarını ve evlerinin güzel olduğunu aktardı.

ÖRNEK EVE GELİP BAKIYORLAR

Arazisi içerisinde yapılan evden memnun olduklarını dile getiren köylülerden Ramazan Ernek, şu şekilde açıklamada bulundu:

“Depremde evimiz zarar gördü şuan enkazı kaldırılıyor. Onun için bizlere de bir ev yaptılar. Allah razı olsun. Örnek ev yaptılar ve gelip bakıyorlar. Elazığ ve Malatya’da bu çevrede aklaşık 3 bin 500 civarında böyle örnek ev yapılması planlanıyor. İnşallah, en yakın zamanda mağdur olanlara da yapılır. Ben şahsım olarak evimizden memnunum, evimiz güzel. Yaklaşık 100 metrekare alan üzerinde herhalde 2 1, üç odası, mutfağı ve banyosu var.”

YORUMLAR 20
  • Ali ER 4 yıl önce Şikayet Et
    TEK KATLI binalarla TARIM ARAZİLERİNİ ve MER'ALARI tamamen yok edin, görelim. Bu Miiletin HAKKINI Alllah en ağır şekilde idealsiz ve ŞUURSUZ idarecilerden ALİR inş.
    Cevapla
  • Daruga 4 yıl önce Şikayet Et
    Derhal Ali Er, in dediği yapılsın. Köye bir apartman dikilsin. Tüm köy 500 metrekare alan kaplasın.Gerisi de tarım arazisi olsun.Bu köy modern köy olacağı için hayvancılık yapılmayacak.Ne öyle kötü kokular falan.Hatta şehirlerde de bina kat sayısı 50 olsun.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    köylerde ne olacağı hakkında yıkılan evin yerinde mi yada başka yerde mi nasıl yapılacağı ile ilgili secenek ve maliyetinin ne olacağı ile ilgili hiç bir somut bilgi yok bu haber dışında en azından muhtarları bilgilendirseler vatandaş ta rahatlar. bir çok tapusuz ev var.
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Bütün köy evlrini boyle yapsa devlet inanin sehirler oldugu gibi köye döner yıkılma riski de ortadan kalkar emeği geçen herkesten.razi olsun
    Cevapla
  • Nnnn 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok begendim evi sağlıkla oturun devletimize rabbim zeval vermesin ellerinden geleni yapıyorlar Rabbim bir daha yasatmasin böyle acılarla bizleri imtihan etmesin ınş
    Cevapla
  • Umutsuz Elazığlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha doğru düzgün evlere bakilmadi hasarli evlerde korkarak yasiyoruz ve psikolojimiz bozuldu heran enkaz altinda kalacaz diye..örnek evmis anlamam ben canimizin degeri yok sahip cikin ilk önce vatandasa millet magdur oldugundan evinde oturuyo korkarak.
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğrusu insan nankör yaratılmıştır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle