12 milyon kiracı potansiyel alıcı

Türkiye’deki 12 milyon kiracı ev sahibi olmak için veya yatırım yapmak için Eminevim Elbirliği Sistemi’ne yöneliyor. Faizsiz sistemle çalışan Elbirliği’ni bankaların ağır şartlarıyla kredi alamayan ve dayanışma kültürüyle ev sahibi olmak isteyenlerin tercih ettiğini söyleyen Emin Grup İcra Kurulu Başkanı Sefa Üstün, “Faizli bankalara göre toplam yüzde 8’lik işlem ücretiyle hala çok avantajlıyız” dedi.

12 milyon kiracı potansiyel alıcı
12 milyon kiracı potansiyel alıcı
GİRİŞ 05.03.2020 10:05 GÜNCELLEME 05.03.2020 10:05

İki bini aşkın insan kaynağı gücüyle faaliyet gösteren Eminevim, şirketin kurucusu merhum Emin Üstün adıyla ilk kez düzenlediği Emin Üstün Başarı Ödülleri’nde çalışanlarını ödüllendirdi. İstanbul’da düzenlenen ödül töreninde, şirket hedefleri ve müşteri memnuniyetlerinde fark oluşturan, performansları başarılı bulunan 69 çalışan, şirketin yönetim kurulu üyelerinin elinden ödüllerini aldı. Emin Grup İcra Kurulu Başkanı Sefa Üstün, Elbirliği Sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

EN DÜŞÜK FAİZDE BİLE AVANTAJLIYIZ

Elbirliği Sistemi'nin son 2 yıldır en güzel zamanlarını yaşadığını söyleyen Sefa Üstün, "Faizlerin yüksek olmasının yanısıra 29 yılda bu sistemin kendisini ispat etmesi ve 150 binin üzerinde teslimat yapması tercih edilmesinin ana sebeplerinden biri. Geçen sene spekülatif atakların olduğu bir dönemdi. Ekonominin biraz sıkıntı yaşadığı bu süreçte bu sistem konut ve araç pazarında insanların tercih ettiği bir finansman modeli haline geldik. Kişilerin gelirine göre değil herkese ve her kesime hitap eden bir model olması da tercih sebebinin ana etkenlerinden biri. Toplumumuzdaki dayanışma kültürünün ticarete yansımış halidir Elbirliği Sistemi. Bugün faizlerin düşmesiyle birlikte yeniden gündeme gelen bankalara göre yüzde 8'lik işlem ücretiyle hala çok avantajlıyız" şeklinde konuştu.

DAR GELİRLİYE KREDİ VERİLMİYOR

Faizler düşse bile bankaların dar gelirli kesime kredi vermediğinin altını çizen Eminevim İcra Kurulu Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü: "Son 20 yıla baktığımız zaman konut sayısı arttığı halde bu artışta ilk evini alanların sayısı çok yüksek değil. Dar gelirli ekonomik durumu iyi olmayan kişiler hala kiralık dairelerde yaşıyor. Elbirliği Sistemi bu ihtiyacı en rahat şekilde giderebilecek bir sistem. Türkiye'de halihazırda 12 milyona yakın kiracı var. Son 20 yılda konut sahibi olanların oranı arttığı kadar kiracıların da sayısı arttı. Bu rakamlar irdelendiğinde 12 milyon insan da bizim potansiyel müşterimiz. Ev sahibi olup da yatırım yapmak isteyenler de bizim potansiyel müşterimiz.”

FAİZSİZ SİSTEM ADALETLİ

Bankaların istediği ağır şartlara dikkat çeken Sefa Üstün, “Genelde o şartları karşılayamayan kişiler bizim sistemimize dahil oluyor. Aylık geliri net bir şekilde gösteremeyen kişiler bize geliyor. Sistemin temeli faizsizlik üzerine kurulu. Ama faizsiz dediğiniz zaman sadece bu anlamda bakmamak gerekiyor. Faizsiz sistem adaletli bir sistemdir. İki tarafın da adil bir şekilde kazandığı manasına geliyor. Son 1 yılda bu manada bize başvuranların sayısı da bir hayli arttı” diye konuştu.