Esenler'de riskli bina yıkıldı

Esenler'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli ilan edilen 7 katlı bir bina törenle yıkıldı.

Esenler'de riskli bina yıkıldı
Esenler'de riskli bina yıkıldı
GİRİŞ 13.03.2020 17:18 GÜNCELLEME 13.03.2020 17:18

Esenler Belediyesi Türkiye'de kentsel dönüşüm seferberliğinin başlatıldığı 2012 yılından bu yana Esenler'de yürütülen çalışmalarla şimdiye kadar 98 bin konuttan 56 bini yenilendi. Kalan 42 bin riskli konutun dönüşüm planları da hazır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın tespitlerine göre Esenler'de acil yıkılması gereken 40 binada da yıkımlar hızlı bir şekilde yapılmaya devam ediyor.

Bu binalardan birisi olan ve Mimar Sinan Mahallesi'nde bulunan 7 katlı ve 19 bağımsız bölümden oluşan ve daha önce boşaltılan riskli bina, Esenler Belediyesi ekipleri tarafından bugün düzenlenen törenle kontrollü bir şekilde yıkıldı.

Yıkım Esenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Şenden'in nezaretinde gerçekleştirildi. Başkan Yardımcısı Şenden, Esenler'de riskli kabul edilen binaların yıkımına hızlı bir şekilde devam edileceğini belirterek, "Önceliklerimiz tehlike arz eden ve bakanlıkça riskli kabul edilen binalar. Bunun dışında da bizim tespit ettiğimiz binalar var. Onları da kontrollü bir şekilde yıkarak üzücü bir olayın yaşanmasına fırsat vermeyeceğiz" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL