Tapu'ya 35 uzman yardımcısı alınacak

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, merkez teşkilatta görev yapmak üzere sınavla tapu branşı için 25, teknik branş için 10 olmak üzere toplam 35 tapu ve kadastro uzman yardımcısı alacak.

Tapu'ya 35 uzman yardımcısı alınacak
Tapu'ya 35 uzman yardımcısı alınacak
GİRİŞ 20.11.2012 13:53 GÜNCELLEME 20.11.2012 13:53

Sınav, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı yapılacak. Her bir aşamadan ayrı ayrı 70 ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılacak.

Adayların, yazılı sınavın yapıldığı tarihte 35 yaşını doldurmaması, erkek adaylar için askerliğini yapmış, erteletmiş veya askerlikten muaf olması, sağlıkla ilgili görevlerini devamlı yapmaya engel durumu bulunmaması gibi şartlar aranacak.

Sınava, şu özellikleri taşıyan adaylar başvurabilecek:

''Tapu branşı için eğitim süresi en az 4 yıl olan hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ya da bunlara denkliği YÖK Başkanlığı'nca kabul edilen yurt içi veya yurt dışı yükseköğretim kurumlarının birinden mezun olmak, ÖSYM tarafından 9-10 Temmuz 2011 ve 7-8 Temmuz 2012'de yapılan KPSS'lerin birinde 'KPSSP79' puan türünden 80 ve üzeri puan almış olmak.

Teknik branş için eğitim süresi en az 4 yıl olan, harita, harita kadastro, jeodezi, jeodezi ve fotogrametri mühendisi yetiştiren fakülte ya da bunlara denkliği YÖK Başkanlığı'nca kabul edilen yurt içi veya yurt dışı yükseköğretim kurumlarından birinden mezun olmak, yine aynı tarihli sınavların 'KPSSP4' puan türünden 80 ve üzeri puan almış olmak.''

Tapu branşı için en yüksek ''KPSSP79'' puanına sahip ilk 150 kişi, teknik branş için en yüksek ''KPSSP4'' puanına sahip ilk 60 kişi yazılı sınava katılmaya hak kazanacak.

Sınava başvurular, 26 Kasım-7 Aralık arasında yapılacak. Her aday yalnızca bir branş için başvurabilecek. Sınava katılmaya hak kazanan adayların isim listesi ''www.tkgm.gov.tr'' internet sayfasından ilan edilecek.

Giriş sınavının yazılı bölümü 29 Aralık'ta Ankara'da yapılacak. Yazılı sınavda başarılı olanlar için sözlü sınav tarihi ve yeri ise kurumun internet sitesinden duyurulacak.

Sınavla ilgili ayrıntılı bilgiye ''www.tkgm.gov.tr'' adresinden ulaşılabilir.

KAYNAK: AA