Armutlu'da yeni bir yaşam alanı oluşuyor

Kuran Grup tarafından Yalova'nın Armutlu ilçesinde yapımına başlanan Armodies Termal Park'ın inşaatı hızla yükseliyor.

Armutlu'da yeni bir yaşam alanı oluşuyor
Armutlu'da yeni bir yaşam alanı oluşuyor
GİRİŞ 07.01.2013 12:50 GÜNCELLEME 07.01.2013 12:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

15 milyon dolarlık bir proje olan Armodies, 96 devre mülkten oluşuyor. Projenin 2013 yılının sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Kuran Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kuran, “Armutlu'da İstanbul'a bir saat mesafede muhteşem bir proje yükseliyor. Armutlu, birçok yabancı ve yerli şirketin dikkatini çeken önemli bir yatırım yeri. Armodies Termal Park mükemmel bir proje ile hayata geçiyor. Burada 5,5 dönüm arazi üzerine, yüzde 60'ı yeşil alan olan ve 5 kat aktivitenin, 4 kat mesken alanın olduğu mükemmel bir projeyi yapıyoruz.” dedi.

Armutlu'nun doğal güzelliği nedeniyle yatırım için burayı seçtiklerini ifade eden Kuran, şöyle konuştu: “Denizin, ormanın ve kaplıcanın buluştuğu konsepte, yarı otel yarı rezidans tarzıyla beraber insanların birer hafta tapulu olarak sahip olabileceği, yatırım yapabileceği bir proje. Şu anda bizim ön gördüğümüz 15 milyon dolarlık yatırım. Projenin diğer etaplarıyla ilgili maliyetlerimiz de kapalı kalacak.”

GAYRİMENKUL EN DEĞERLİ YATIRIM

En revaçta ve kazanç getiren yatırımın gayrimenkul olduğuna dikkat çeken Kuran, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz günlerde Sayın Başbakanımızın bir açıklaması var, ‘Çin'den sonra Türk müteahhitleri dünyada 2'inci sırada' diye. Dolayısıyla Türkiye gayrimenkul alanında mortgage krizinden sonra bir patlama yaptı. Tüm dünyada gayrimenkul gerilerken Türkiye açık bir pazar haline geldi. Bunun en önemli nedenlerinden bir tanesi Türkiye'nin genç nüfusu. Türkiye her gün toplu konut, otel, hastane, okul, alışveriş merkezi ve tatil köylerine ihtiyaç duyuyor.

Başkanımızın 2023 projelerinin en önemli ayaklarından bir tanesi gayrimenkul. Gayrimenkul turizmi, sağlık turizmi bunların hepsinin birleştiği mükemmel bir proje var. Türkiye buna emin hızlı adımlarla koşuyor. Türkiye'de gayrimenkul öyle bir pazar haline geldik ki; şeyhler Türkiye'ye geliyor gayrimenkul alıyor. Yabancı firmalar, Avrupalılar geliyor Türkiye'den hem gayrimenkul alıyor hem inşaat yapıyor. Çünkü arz talep dengesi.

Türkiye'de şu anda, bilhassa 2013 yılında gayrimenkul sektöründe patlama olacak. Yeni yatırımların geldiği, yabancı sermayenin Türkiye'ye girdiği mükemmel bir yıl olacağı kanısındayız. Global dünyada mortgage krizinden sonra gayrimenkule karşı yatırımda bir isteksizlik doğdu. Dolayısıyla insanlar gayrimenkul yatırımından kaçmaya çalışıyor. Yatırım yapacakları alan da sıkıntılı. Borsa dünya çapında baktığınızda sürekli iniş çıkışlarla gidiyor. Altın bundan dolayı tavan zirvesini yaptı. Artık durağan bir yatırım olmaya başladı. 2013'ün gayrimenkulün patlama, tavan yapacağı, yatırımlarda gayrimenkulün en öne çıkacağı bir yıl olacağı kanısındayız.”

ARMUTLULU ESNAFLAR YATIRIMDAN UMUTLU

Armutlu Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Çetinkaya, Armodies Termal Park Projesi'ni desteklediklerini belirterek, şöyle konuştu: “Armutlumuza istihdam konusunda yardımcı olacağını düşünüyorum. Armutlu'nun tanıtımıyla ilgili de bize katkılar sağlayacaktır. Bu tip projelerin ilçemize gelmesi bizi çok mutlu ediyor, heyecanlandırıyor.

Bu tip yatırımcıların gelmesi hem halkımız hem de biz esnaflar açısından çok önemli. Şu anda Armutlu'nun nüfusu 4 bin 700. Armodies Termal Park'ta 5 bin 300 aileyi Armutlulu yapacaklar. Bununla beraber yaz mevsiminde nüfusumuz 100 bine tekabül ediyor. Daha da artacak. Esnafımızın yüzü gülecek. Esnaflar olarak Kuran Grup'a teşekkür ediyoruz. Bu tarz yatırımların ilçemize gelmesini istiyoruz.”

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • Yasin Umut 11 yıl önce Şikayet Et
    adana bak, kuran grup. yok islam a.ş
    Cevapla