Türkiye'den Ermenistan ve K.Kore'ye ilk onay!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın açıkladığı taşınmaz satışı listesi, Türkiye'nin tanımadığı ve mütekabiliyet dışında tutulan Ermenistan ve Kuzey Kore'ye taşınmaz satışı yapıldığını ortaya koydu.

Türkiye'den Ermenistan ve K.Kore'ye ilk onay!
Türkiye'den Ermenistan ve K.Kore'ye ilk onay!
GİRİŞ 15.01.2013 15:59 GÜNCELLEME 16.01.2013 10:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bayraktar'ın açıkladığı rakamlara göre, Ermenistan'a iki kişi adına bir taşınmaz satışı, Kuzey Kore'ye ise bir kişi adına 808 metrekarelik bir taşınmaz satışı gerçekleşti.

Yabancılara mülk satışının önünü açan Mütekabiliyet Yasası'yla, 183 ülke vatandaşının Türkiye'den şartsız gayrimenkul alabilmelerinin yolu açılırken, Türkiye'nin ilişkilerini dondurduğu Suriye, Ermenistan, Kuzey Kore gibi ülkeler liste dışında tutulmuştu.

Bayraktar, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın yabancılara taşınmaz satışına ilişkin sorularını yanıtlarken, Türkiye'nin mütekabiliyet düzenlemesi sonrasındaki şartsız satış istatistiklerini açıkladı.

Taşınmaz satışı listesinde Alman vatandaşlar ilk sırayı korurken, Nijerya, İzlanda hatta Mairitius'tan gelip mülk edinenler de bulunuyor. Türkiye'de yabancıların mülk edinebildiğini ancak tüzel kişilere satış yapılmadığını belirten Bayraktar, Türkiye'de satışın yasaklanacağı yüzde 10 sınırına ulaşan hiçbir ilçenin de bulunmadığını söyledi. Bayraktar'ın verdiği bilgilere göre yabancıya mülk satışında durum şöyle:

- 139 bin 859 yabancı, Türkiye'de 152 bin 993 adet taşınmaz satın aldı.
- Yabancılara satılan mülklerin toplam alanı 136 milyon 961 bin 607 metrekareyi geçti.
- 18 bin 935 adet taşınmazdan oluşan 23 milyon 525 bin metrekarelik alanın satışı, 18 Mayıs 2012'den sonra gerçekleşti. Bunları 13 bin 574 kişi satın aldı.

YORUMLAR 2
  • Yasin Umut 11 yıl önce Şikayet Et
    bu adamlar değilmiyi suriye sınırını israil e satmak için uğraşanlar. sonra satamayınca danıştay ın kendilerine engel olmak için hukuku eğip büktüğünü, israil e sınırlardaki araziyi satmasına engel oldukları için danıştay ve diğer muhalefeti vatan hainliği ile suçlayan? ermenistan a da satar, yunanistan a da satar. siz suriye savaşını çıkaran türkiye nin sebebini mi arıyorsunuz. işte gerçekte kötü yönettikleri ekonomidir sebebi. akp kaybederse bütün batı dünyası kaybeder. ekonomi yi mahvettikleri için herkese arazi satıyorlar, kürdistan ı kuruyorlar. kuzey koreyi de yasaklılar listesinden çıkarmışlar mış:) utanmazca oyunlara bakın ya. kuzey kore yiyecek ekmek bulsun önce. burada maksat ermenistan ı halkın gözünden kaçırmak.
    Cevapla
  • mustafa 11 yıl önce Şikayet Et
    mutlumusunuz peki?. bu toprak satışının nedeni nedir acaba? çok mu ihtiyacımız var bu paralara? hemen cevap veriyorlar yurt dışında ki türklere de satış yapılıyor biz neden yapmayalım diye. ama gözden kaçan bir şey var. bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. fesat tohumu ekmek gibi bir niyetimiz de yok. yüzyıllardır bu topraklar üzerinde türlü türlü oyunlar oynandı. bizim dünyadan farkımız bu. yarın acısını çekeceğiz. atalarımızın kanla aldığı bu kutsal toprakları, bir çırpıda gözden çıkarıyoruz. büyüklerimizin bir bildiği var demek ki. onlar her şeyi iyi bilir...!
    Cevapla