Lüks konut satışları incelemeye alındı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Temmuz 2011'de kurulan Vergi Denetim Kurulu'nun, bugüne kadarki sürede 15.3 milyar TL vergi cezası kesilmesini önerdiğini bildirdi.

Lüks konut satışları incelemeye alındı
Lüks konut satışları incelemeye alındı
GİRİŞ 02.04.2013 14:51 GÜNCELLEME 02.04.2013 14:51

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kurulun, jet yakıtının amaç dışı kullanımı, lüks araç ithali/satışı, e-ticaret ve Konut satışlarına ilişkin araştırma yaptığını, bu doğrultuda riski görülen mükellefleri incelemeye sevk ettiğini vurguladı.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu'nun Vergi Denetim Kurulu'na ilişkin soru önergesini yanıtlayan Şimşek, kurulun bugüne kadar Vergi incelemeleriyle toplam 15.32 milyar TL vergi cezası kesilmesini önerdiğini, 2 yılda toplam 63 bin 112 mükellefin incelendiğini, 8.5 milyar TL verginin ise tarhının önerildiğini kaydetti. Şimşek, ayrıca kurulun yürüttüğü e-teftiş kapsamında, 2012'de teftişe tabi tutulan birimlerde Hazine'ye 56.99 milyon TL gelir sağlandığını da söyledi.

Riskli mükellefler

2012'de vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi, Kayıt Dışı ekonomiyle mücadele kapsamında 18 farklı konu hakkında araştırma ve inceleme başlatıldığını, bu kapsamda bazı madeni yağ türlerini akaryakıt yerine kullanmak üzere imal eden firmalarla sigara üretimi ve pazarlamasını gerçekleştiren firmalarda fiili envanter ve denetim çalışmaları yapıldığını, riskli görülen mükelleflerin incelemeye sevk edildiğini anlattı.

Bakan Şimşek, yine bu kapsamda, jet yakıtının amaç dışı kullanımı, lüks araç ithali/satışı, e-ticaret ve Konut satışlarına ilişkin araştırmaların yapıldığını, riskli görülen mükelleflerin incelemeye sevk edildiğini bildirdi.