TOKİ konutlarında kura heyecanı yaşandı

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, Toplu Konut İdaresi(TOKİ) ve Erzincan Belediyesi tarafından Taksim Mahallesi'nde yürütülen çalışmalarda kura heyecanı yaşandı.

TOKİ konutlarında kura heyecanı yaşandı
TOKİ konutlarında kura heyecanı yaşandı
GİRİŞ 06.04.2013 16:41 GÜNCELLEME 06.04.2013 16:41

Evleri ve arsalarına karşılık TOKİ konutlarından ev alma hakkına sahip olan 174 hak sahibi, noter huzurunda yapılan kura çekimi ile dairelerini belirledi.

Geçtiğimiz hafta içerisinde TOKİ tarafından müracaatlar başlarken, ilk iki gün içerisinde bine yakın müracaat yapıldı. Taksim Mahallesi'nde evi ve arsası olan 174 hak sahibi, yapımı devam eden TOKİ konutlarında ev ve arsalarına karşılık olarak konut almayı tercih etti. 174 hak sahibi arasında yapılan konut belirleme kurasında, K-1 tipi 106 metrekare 34, K-6 tipi 130 metrekare 140 konutun hak sahibi, 1. Noter huzurunda yapılan kura ile belirlendi. 174 hak sahibine TOKİ tarafından, bazı öncelikler sağlandı. Kuraya zemin katlar dahil edilmezken, konut sahipleri ev ve arsa bedellerini TOKİ tarafından belirlenen fiyatlar üzerinden düştükten sonra, geri kalan borçlarını 180 aylık taksit dilimlerinde ödeme imkanına kavuştu.

Belediye Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda düzenlenen kura çekimine Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nermin Yıldırım ve TOKİ konutları hak sahipleri katıldı. Taksim Mahallesi kentsel dönüşüm proje çalışmalarını yürütüldüğü esnada, burada oturanlara konutlardan hak sahibi olmaları için öncelik sağlandığını hatırlatan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, çalışmaların 1,5 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanarak Türkiye'de bir rekor kırdıklarını söyledi. TOKİ konutlarının yanı sıra Taksim Mahallesi'ne, cami, kütüphane ve okul yapılacağını ifade eden Başkan Çakır, gelinen süreçte emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye'deki 81 vilayetin tamamında 10 yıl içerisinde çok ciddi bir kentsel dönüşüm çalışmasının başlatıldığını vurgulayan AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2002 yılında vermiş olduğu sözün, 2013 yılında gerçekleştiğini ve 500 bin konutun millete teslim edildiğini söyledi.

Belediye Başkanı Yüksel Çakır ilk kurayı çekti. Ardından 174 hak sahibinin konutları belirlendi.

KAYNAK: CİHAN