Bu ilde de konutlar için otopark şartı getirildi

Trabzon Belediye Meclisi, 2 bin metrekare üzerindeki parsellere yapılacak konut inşaatlarında her daireye bir otopark şartı getirildi.

Bu ilde de konutlar için otopark şartı getirildi
Bu ilde de konutlar için otopark şartı getirildi
GİRİŞ 10.07.2013 14:31 GÜNCELLEME 10.07.2013 14:31

2 bin metrekarenin altındaki parsellerde ise net 150 metrekare üstündeki her daireye bir otopark yapılması zorunlu oldu. Hangi otoparkın hangi daireye ait olduğunun da projede gösterilmesi karara bağlandı.

Konu ile ilgili bilgi veren İmar Komisyon Başkanı Seyfullah Kınalı, hızla artan araç sayısına rağmen Trabzon Belediyesi otopark yönetmeliğinde uzun yıllar bir değişiklik yapılmadığına ve bu nedenle otopark konusunda önemli sorunların ortaya çıktığına dikkat çekti.

Kınalı, “Bu önemli sorunun çözümü için belediye başkanımız ve meclisimizin bu konudaki hassasiyetini dikkate alarak 2 yıl önce konutlarda 3 daireye bir otopark şartını 2 daireye bir otopark ve ticari mekânlarda 50 metrekareye bir otopark şartını da 40 metrekareye bir otopark şeklinde değiştirmiştik. Bir yıl önce de yüksek katlı sitelerde her daireye bir otopark ve otoparkların yüzde 60'ı zemin altında olması koşulunu getirmiştik. Son yaptığımız değişiklik ile 2 bin metrekarenin altında ve 150 metrekareden küçük daireler hariç, diğer bütün konutlarda her daireye bir otopark şartı getirildi.” dedi.

KAYNAK: CİHAN