Görülmemiş hız! 15 günde 15 bin imza

Pendik'te vatandaşın tapu sorununu çözmek için görülmemiş bir hız ile 15 günde tam 15 bin imza atıldı.

Görülmemiş hız! 15 günde 15 bin imza
Görülmemiş hız! 15 günde 15 bin imza
GİRİŞ 28.02.2014 09:56 GÜNCELLEME 28.02.2014 10:47
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Pendik Belediyesi, mülkiyet sorununu çözdüğü üç mahallede vatandaşlara tapularını kazandırıyor. Pendik Tapu Müdürlüğü tarafından 15 günde imzalanan 15 bin tapu, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin tarafından vatandaşlara dağıtılmak üzere teslim alındı. Başkan Şahin, "İstanbul'un en sorunlu  alanlarından birinde mülkiyet sorununu başarıyla çözdük" dedi.

İstanbul'da imar sorununu çözmedeki hızıyla öne çıkan Pendik Belediyesi,  15 bin tapuyu daha sahiplerine dağıtıyor.

İmar uygulama çalışmalarının devamında Çamçeşme, Güllübağlar ve Kavakpınar mahallelerinin mülkiyet sorununu çözen Pendik Belediyesi, 200  hektarlık alanda 11 bin malike 15 bin tapu verecek.  Pendik Tapu Müdürü Süleyman Elhakan'dan tapuları teslim alan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin,  büyük  ve sorunlu bir alanda mülkiyet sorununu başarıyla çözdüklerini belirterek, "Zorlu ve özverili bir süreç sonunda yapılmış en iyi imar uygulamalarından biri oldu. Bu kadar çok malikin olduğu, karmaşık ve duruma göre farklılıklar gösteren belki de gelmiş geçmiş en karışık imar problemini çözdük. Bunun için tapu ve kadastroda insiyatif almak gerekti. Sorunu hukuki yoldan çözülemeyen 2 kişinin problemini de  takas yoluyla çözdük. Kavakpınar, Güllübağlar ve Çamçeşme mahallelerinde vatandaşlarımızın ve kamunun bundan sonra  mülkiyet ile ilgili problemi kalmayacak" dedi.

Başkan Şahin, bundan sonra bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarının başlayacağını belirterek, "Biz aslında kentsele dönüşümle ilgili konuyu 2 yıl önce çözdük. İmar uygulamasına temel olacak tapuların dağıtılması bittiği gün bu çalışmalar başlayacak" dedi.

15 GÜNDE İMZA REKORU KIRILDI

Tapuları  tek tek imzalayan Pendik Tapu Müdür Yardımcısı İbrahim Yılmaz,  1.5 yıldan beri burada çalıştığını belirterek,  "Mevcut  imar parselleriyle ilgili  imzaları ben attım.  Vatandaşların tapularına bir an önce kavuşması için hepsini 15 gün içinde bitirerek tamamladım. Daha öne böyle bir süreç yaşamamıştım" dedi.

3 MAHALLEDE TAPU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Pendik Belediyesi sürdürdüğü imar uygulama çalışmalarının devamında  teslim aldığı Çamçeşme, Güllübağlar ve Kavakpınar mahallelerindeki hak sahiplerinin tapularını, 7  Mart 2014 tarihinden itibaren vermeye başlıyor. 4 bin 120 imar parselini kapsayan alanda hisseler sahiplerini bulacak.  Tapu dağıtımına başlanmasıyla birlikte ilk tapu, Pendik Belediyesi tarafından inşaatına başlanan Kavakpınar Semt Merkezinin oldu.

KAYNAK: EMLAKOFİS
YORUMLAR 4
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ Bismillahirrahmanirrahim . bu ülkenin en büyük kanayan yarası imar sorunu çözzulmesi diyeri trafik . mevcut ikdidarda dışında hep sorun büyütüldü mevcut iikdidarın belediye sorunları çözerken eski kalıntılar terör örgütleri ile iş birliği yaparak cıkmaza catışmaya ceviriyor..HAYIRLI OLSUN İNŞ SORUNLAR ÇÖZÜLECEK
    Cevapla
  • Cem Tekin 10 yıl önce Şikayet Et
    Samet asci. Yalan söylüyorsun. benim orada arsam var ve icinde gecekonducular var, belediye ile de bircok yazısmamız var. orada yasalara aykırı is yapiyorlar.
    Cevapla
  • Samet Aşçı 10 yıl önce Şikayet Et
    Alıntı : (Gecekondulara tapu vermek). Bilmeden yorum yapma. Kendi arsası üzerine ev yapıp daire tapusu alamayanlar tapusunu teslim alıyor. Gecekondu tapusu değil. Nerden biliyorsun sorusuna da ben orada oturuyorum.
    Cevapla
  • Technical 10 yıl önce Şikayet Et
    Gecekondulara tapu vermek. Gecekondulara tapu vermek ne demektir anlayabilmiş değilim . Biz gidip para verip arsa alalım izin alıp bina dikelim .Sen gel devletin arazisine izinsiz ev yap devletten çal . Ondan sonra devlet babada sana ceza vereceği yerde tapu versin . Vakti zamanında parayla alınan yerleri ilhak etsene başkan ? Yok olmaz . buralara tapu dağıtacağım ben ondan sonrada buraları ihya edeceğim . Helal olsun ! Durmak yok yola devam
    Cevapla