Konut İngilizleri rayından çıkarmaz

"Konut sektörünün İngiliz ekonomisini rayından çıkarması ve bankalar için ciddi kayıplara yol açması olası değil"

Konut İngilizleri rayından çıkarmaz
Konut İngilizleri rayından çıkarmaz
GİRİŞ 30.06.2014 14:19 GÜNCELLEME 30.06.2014 14:19


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, "Konut sektörünün İngiliz ekonomisini rayından çıkarması ve bankalar için ciddi kayıplara yol açması olası değil" değerlendirmesinde bulundu.

Moody's'ten yapılan yazılı açıklamada, "Konut piyasasında mortgaga ödeme gücünün azalması tarafından tetiklenebilecek bir bozulmanın ekonomik büyümeye zarar vermesi olasılığına rağmen, bu durumun ekonomiyi rayından çıkarması, İngiliz bankalarından ciddi kayıplara yol açması olası değil" ifadesi kullanıldı.

Moody's açıklamasında, bir süreliğine konut fiyatlarındaki artış hızının gelir artış hızının üstünde seyretmesi durumunda bile İngiltere'de konut kredisi ödeyebilme gücünün yüksek seviyede seyretmeye devam edeceği öngörüsünde bulundu.

Kredi derecelendirme kuruluşu, İngiltere'de konut kredisi faiz oranlarının 2-3 yıllık süre içerisinde yüzde 2-3 oranında artış kaydetmesi halinde konut fiyatı gelir rasyosunun da benzer bir şekilde yukarı yönlü ilerleyebileceği uyarısında bulundu.

Moody's'in Kredi Politikası Bölümü Başkan Yardımcısı Marie Diron ise konuya ilişkin olarak, "İngiliz ekonomisinin konut fiyatları ve faiz oranlarında olası artış durumundaki hassasiyetine ilişkin analizlerimiz, konut piyasasında sert bir yavaşlamanın olmasının önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde ekonomide kısmı bir yavaşlamaya neden olabileceğini gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Moody's açıklamasında İngiliz bankalarının mortgage piyasasında oluşabilecek şoklara dayanma kapasitesinin bulunduğunu vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL