Danıştay o kulelerin yıkımına karar verdi

Danıştay, tartışmalara yol açan Zeytinburnu sahil yolundaki gökdelenlerin yıkılmasına karar verdi.

Danıştay o kulelerin yıkımına karar verdi
Danıştay o kulelerin yıkımına karar verdi
GİRİŞ 20.08.2014 11:53 GÜNCELLEME 21.08.2014 11:47
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Danıştay, Zeytinburnu sahil yolunda tartışmalara neden olan 16/9 kulelerinin kentin tarihi silüetini bozan kısmının yıkılması kararına yapılan itirazların reddine karar vererek, yerel mahkemenin verdiği kararı onadı.

Davacı Avukat Cihat Gökdemir, "Şu anda belediyenin yıkım kararını almaktan başka hukuki anlamda herhangi bir yolu kalmadı. Bu yüzden yıkım kararı vermek zorundalar" diye konuştu.

Avukat Gökdemir, aynı zamanda ilgili belediyelerin görevlileri hakkında, "mahkeme kararını süresinde yerine getirmediği" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi.

 

YORUMLAR 6
  • emre başaran 9 yıl önce Şikayet Et
    emre. çok sevindim yıkıldığına istanbul silüetini bozuyordu zaten
    Cevapla
  • sibel erdem 9 yıl önce Şikayet Et
    deprem bölgesi gölcük tennn. her yerde aynı uygulama olmalı tabii,örneğin gölcük değirmendere de depremden sonra villalık bir bölgeden ev aldık,ancak şimdi etrafımıza 4 -4,5 hatta kot farkına dayanılarak daha fazla katlı binalar yapılıyor,çevre katliamı yapılıyor ne fındık kaldı ne bahçe,sesimi duyan var mııııı
    Cevapla
  • Bayram Türkoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Saçma Sapan İşler. 20 yıl önce Alman konsolosluğunun yanında bir gökdelen yapılıyordu. İnşaatı durdurdular ve 15 katını yıktılar. İyi de oldu. Fakat ne hikmetse halan İstanbul'a hiç yakışmayan Maçkadaki ( Statın yanı) Gökkafes adlı bina halen yerinde duruyor 20-25 sene olmuştur. Üstelik bu yıkılacak binalara göre daha yakışıksız duruyor. Yıkılacaksa hepsi yıkılsın. Yoksası yok.
    Cevapla
  • kadir tartar 9 yıl önce Şikayet Et
    ...... obinayı yapanı ve izin vereni yıkmak lazım=)
    Cevapla
  • Simavi 9 yıl önce Şikayet Et
    Yazık. Peki yapılmasına neden izin verildi? Nasıl ruhsat aldı o firma? Oraya harcanan para çöpe gidecek ve sonuçta o para milli servettir :(
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle