Konut satışında yeni adres ''Irak''

Yasaların getirmiş olduğu olanaklar inşaat şirketlerini Irak'ta harekete geçirdi.

Konut satışında yeni adres ''Irak''
Konut satışında yeni adres ''Irak''
GİRİŞ 10.09.2014 09:29 GÜNCELLEME 10.09.2014 09:58


Yabancıların konut edinmesinde yasalar da kolaylık sağlanması, yabancıya konut satışını artırdı. İnşaat şirketleri Arap ülkeleri ve Irak da yoğun reklam çalışmaları yapıyor.

infomall İletişim Direktörü Kadriye Kürkcü, yaptığı açıklamada; Kuzey Irak Erbil de 3 yıla yakın süredir çeşitli gayrimenkul projelerinin geliştirilmesinde yer aldık. Son dönemde Irak da yaşanan olaylardan dolayı bölgede birçok insan evlerini terk etti. Daha güvenli bölgelere geçti veya Türkiye’ye göç etti. Konutla birlikte ikametgah almanın yolu açıldığı için, buradaki potansiyeli değerlendirmek ve ülkemizdeki projelerin satışında aktif rol almak için Kuzey Irak Erbil de Info Real Estate markamızla konut satışı için bir ofis açtık.

HALKIN İLGİSİ ÇOK FAZLA

 Anlaşmalı olduğumuz projelerin satışına başladık, Halkın yoğun ilgisi var. Çünkü burada yaşayan insanların çoğu Türkiye ile ticaret yapıyor ve sürekli Türkiye ye geliyor. Fakat daha önce tamamlanmamış projelerden daire satın alan ve halen mahkemelerde davaları devam eden buradaki halkın eğilimi, tamamlanmış ve hemen içinde oturabileceği daire yönünde oluyor.

EN ÇOK TALEP İSTANBUL'A

Türkiye’yi çok fazla bilmeyen ve ilk başta yüksek risk almak istemeyen yatırımcılar daha çok ekonomik daire almayı tercih ediyor. Ülkemizde oluşan Araplar lüks konut alıyor algısı da burada değişiyor, çünkü bizde olduğu gibi diğer ülkelerde de orta gelir düzeyine sahip insanlar da ev alıyor. Konut talebinde İstanbul birinci sırada geliyor, Mersin, Ankara ve Antalya da tercih edilen şehirler arasında. 

KAYNAK: EMLAKOFİS