Konuta KDV müjdesi geliyor!

Gayrimenkul sektörünü zorlayan yüzde 18 KDV’nin indirilmesi tekrar gündeme alındı.

Konuta KDV müjdesi geliyor!
Konuta KDV müjdesi geliyor!
GİRİŞ 22.09.2014 08:56 GÜNCELLEME 22.09.2014 11:41
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

DubaI’de dün başlayan Dubai Citscape Fuarı’nın konukları arasında yer alan Emlak Konut Yönetim Kurulu Eski Üyesi ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü AKP Bitlis Milletvekili Vedat Temizöz, Türk inşaat sektörüne ‘destek’ müjdesi verdi.

Sektörde ‘fren’ tartışmalarının yaşandığı günlerde, Temizöz “Şu anda konutlarda yüzde 18 olan KDV oranları yüzde 8’e, yüzde 1’e indirilebilir. Tapu, belediye harçları ve KDV’de indirim üzerine çalışacağız” dedi.

İnşaat sektöründe oluşan konut stoğunu eritmek için KDV, vergi ve harçlarda indirim yapılması gerektiğini belirten Vedat Temizöz, 15 Ekim’de Plan Bütçe Alt Komisyonu’nda yeni gelir tasarısının görüşüleceğini, orada bu indirimleri gündeme getireceğini ifade etti.

YORUMLAR 5
  • hasan şahin 9 yıl önce Şikayet Et
    yorumcu arkadaşlar doğru tespi yapmışlar.inşaat sektörüne destekle paralanacak betoncu müteahitler tekrar inaşat başlayacaklar.bence kdv sıfır yapilsa bile inşaat sektörü uzun süre kendine gelemez.çünkü inşaat,emlak balonunu çok şişirdiler.seyreyleyin önümüzdeki günlerdeki inşaat krizini,inşaatta en büyük krizde gaziantepte olacak.beton,plastik,demir yığınları ile bir ülke kalkınmaz.
    Cevapla
  • türkan evren 9 yıl önce Şikayet Et
    maliyetine satsınlar alalım.
    Cevapla
  • hamide 9 yıl önce Şikayet Et
    vergi indirimi yapılmasın müteahhit %50 indirim yapsın. çok pahalı konutlar.
    Cevapla
  • omer yavuz 9 yıl önce Şikayet Et
    öyle bir indirim ev alacak kişiden çok mütahit tayfasına yarar.
    Cevapla
  • Cemal Yilmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    Artık İnşşat sektörünü değil Sanayi ve teknoloji sektörlerini destekleyin...10 yıldan beri hep inşaat sektörü desteklendi....Türkiye Çinden sonra en kalabalık Müttahit ordusuna sahip...Daha yetmiyormu...? Türkiye savunma sanayi hariç Ekonomide Sanayi ve teknolojide hala hiç bir hamle yapmış değil....Ülke ekonomisi sadece İnşaat, Turizm ve altyapı projeleri ile 2023 ekonomik hedeflerine ulaşması mümkün değildir......Büyüme hızı gittikçe yavaşliyor...kişin başı gelir 4-5 yıldır 10-11 bin dolar bandında sıkışmış...Artık Türkiyenin sanayi ve teknoloji üretimine dayalı yeni bir ekonomik modele acilen geçmesi kaçınılmazdır....
    Cevapla