Gaziantep'te 350 aile kurayla konut sahibi oldu

Sosyal konut projesi kapsamında TOKİ işbirliğiyle Gaziantep'in İslahiye İlçesi'ne yaptırılan 352 dairenin sahibi kura çekimiyle belirlendi.

Gaziantep'te 350 aile kurayla konut sahibi oldu
Gaziantep'te 350 aile kurayla konut sahibi oldu
GİRİŞ 17.11.2014 21:55 GÜNCELLEME 17.11.2014 21:55

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca TOKİ işbirliğiyle Hanağzı Mahallesi’nde yaptırılan 1+1 ve 2+1 odalı 352 daire için kura töreni düzenlendi. İslahiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene; Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İslahiye Kaymakamı Seyfullah Orduevi, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural ve başvuru sahipleri katıldı.

Törende konuşan Aile ve Sosyal Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti hükümetinin merkezi politikalarına bireyi koyduğunu belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yola çıkan AK Parti hükümeti bütün merkezi politikalarına bireyi koymuştur. Bir sınıf, bir kişinin değil, bütün vatandaşlarımızın refah ve mutluluğunu sağlayacak sosyal politikalar üretmektedir. Hükümetimizin din, dil, mezhep, bölge, etnik köken ve cinsiyet farkı gözetmeksizin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak görür ve kucaklar" dedi.

Gaziantep Valisi Erdal Ata ise ev sahibi olacak vatandaşların mutluluklarını paylaştıklarını ifade ederek, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, beşikten mezara kadar tüm doğan vatandaşlarımızla çok yakında ilgili çalışmalar yapan bir bakanlıktır. Kurada daire çıkan vatandaşlarımıza hayırlı olsun, çıkmayanlar üzülmesin bizler elimizde geldiği kadar gayret sarf edeceğiz. Yer temin edildiği takdirde yeni konutların yapılması için azami çabayı göstereceğiz" diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de devletle milletin etle tırnak gibi olması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyerek yola çıktık. Sizlerin desteğiyle millete hizmet etme yolculuğuna çıktık. 12 yıl üzerinde zaman geçti. İnsani merkez aldığımız zaman eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette önce insan değerlerini oluşturduk. Devlet, milleti ve vatandaşı içindir. Devletle millet, et ile tırnak olmalıdır."

Konuşmaların ardından dairelerin sahipleri kura çekimiyle belirlendi.