Çamlıbel: 2014, 2015’ten iyi geçecek

Çamlıbel, ''Avrupa ve ABD ekonomilerinin toparlanması ve petrolün düşmesi gibi sebeplerle 2014, 2015’ten daha iyi geçecek” dedi.

Çamlıbel:  2014, 2015’ten iyi geçecek
Çamlıbel: 2014, 2015’ten iyi geçecek
GİRİŞ 05.12.2014 14:50 GÜNCELLEME 05.12.2014 14:50

Soyak’ın ‘Recycled Art’ sponsoru olarak katıldığı 14. Gayrimenkul Zirvesi’nde Soyak Holding CEO’su ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Dr. M. Emre Çamlıbel gayrimenkul sektörü hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Dr. Çamlıbel, artık snırların kalktığını ve ürünlerin global ekonomiye entegre olduğunu vurgulayarak “Avrupa ve ABD ekonomilerinin toparlanması, petrol fiyatlarını düşmesi gibi sebeplerle 2014, 2015’ten daha iyi geçecek” dedi. Çamlıbel, gayrimenkul gibi rakamların konuşulduğu gündeminin çok yoğun olduğu bir zirveye sanatla katkıda bulundukları için de mutlu olduğunu belirtti.

Sektörün her yıl merakla beklediği Gayrimenkul Zirvesi, 3 Aralık 2014 tarihinde Hilton İstanbul Bomonti’de gerçekleştirildi. Bu yıl 14.’sü düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi’ne Soyak farklı bir bakış açısıyla yaklaşarak ‘recycled art’ (geri dönüşüm sanatı) sponsoru olan Soyak Holding CEO’su ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Dr. M. Emre Çamlıbel, “Rakamların, araştırmaların ağır bastığı, gündemi çok yoğun olan bir zirveye sanatla katkıda bulunmak ve farklı bakış açıları katmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

Sektör hakkında değerlendirmelerde de bulunan Çamlıbel, 2015’in 2014’ten daha iyi bir yıl olacağını söyledi. Çamlıbel “Artık sınırlar kalktı ve ürünler sadece ithalat ve ihracat konusunda değil her alanda global ekonomiye entegre oldu. 2014’te ilk 6 ayda yaşanan olumsuz durum ikinci 6 ayda düzeldi. Ukrayna ve Suriye’deki olumsuzluklar ve riskler azaldı. ABD ve Avrupa ekonomisi toparlanması ve petrol fiyatlarının düşmesi gibi nedenlerle ülkemizde de iç talep canlandı.” diye belirtti.  İkinci 6 ayda gayrimenkul sektöründe satışların programlananın da ötesine geçtiğini vurgulayan Dr. Çamlıbel, Mütekabiliyet Yasası ile 3.5 milyar USD yatırımın önümüzdeki sene 5 milyar USD’yi bulabileceğini de paylaştı. 2014’ün konut satışlarının 1 milyon 50 bin mertebesiyle 2013’ü yakalanacağını belirten Dr. Çamlıbel, sektörün yılı iyi kapatacağını belirtti.

Orta vadeli program ve 10. Kalkınma Programı’nın da 2015 hedeflerini ortaya koyarken gelecek yıl için iyi sinyaller verdiğini belirten Çamlıbel; “Özellikle binalarda enerji verimliliği ve ısıtma sistemleri ile ilgili bilgilendirici birimlerin oluşturulması önemli bir adım. Tüketiciyi Koruma Kanunu kapsamında pozitif adımlar atılmış olması memnuniyet vericidir.” dedi.

Gayrimenkul Sektörü kapsamında 3 farklı derneğin işbirliği ile gerçekleştirilen Algı Araştırması sonucunu şu şekilde değerlendirdi: “Türk Gayrimenkul Sektörü istihdama önemli katkıda bulunan, gelişen ve büyüyen, toplumun yaşam kalitesini artıran ve Türkiye ekonomisinde stratejik öneme sahip olan bir sektör olarak görülmektedir. Ancak, sektörün gelişmeye açık alanları ise itibar, saygınlık, etik ve şeffaflık, yenilikçilik ve araştırmacılık ile nitelikli iş gücü hususları olarak görülmektedir.”

Soyak özelinde de değerlendirmelerde bulunan Soyak Holding CEO’su ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi  Dr. M. Emre Çamlıbel şunları söyledi. “Son 3 yıl içinde 5000 konutlu portföyün inşasını ve satışını tamamladık. Önümüzdeki yıllarda da bu montanda portföyümüz olacak. İzmir’de projelerimize devam edeceğiz. İstanbul’da da bahar aylarında orta kesime hitap edecek ve yine yeşil bina olarak geliştirilecek yeni bir projeye başlayacağız.”

Soyak’ın Recycled Art’ sponsorluğu kapsamında desteklediği ülkemizin bu alanda en tanınmış sanatçılarından olan ressam ve heykeltıraş Rıfat Koçak zirvede atık malzemelerle yaptığı 7 eserinin yanı sıra, bir de performans sergiledi.

Ressam ve heykeltıraş Rıfat Koçak 14. Gayrimenkul Zirvesi’nde araba lastikleri, motor lastiği, golf sopaları, şanzıman, jant, atık çatal bıçakları kullanarak devekuşu heykel-resim çalışması yaptı. Koçak zirvede aynı zamanda yine atık malzemelerle tasarladığı elektro gitar, yelkenli, balık, nü, mask, şilep  gibi heykellerin yer alığı 6 eserden oluşan mini bir sergiyi de zirve katılımcılarının beğenisine sundu. Zirve boyunca ressam ve heykeltıraş Rıfat Koçak’ın atık malzemelerden oluşan sergisi ve performansı da zirveye katılanlanlara keyifli anlar yaşattı.

KAYNAK: EMLAKOFİS
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL