Şaka değil! Aylık 300 TL'ye kiralık daire!

Kamu konutlarında kira bedelleri belirlendi. Yurt içindeki kaloriferli konutlarda aylık kira bedeli metrekare başına 3,05 lira olacak.

Şaka değil! Aylık 300 TL'ye kiralık daire!
Şaka değil! Aylık 300 TL'ye kiralık daire!
GİRİŞ 31.12.2014 11:16 GÜNCELLEME 31.12.2014 11:23
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Maliye Bakanlığının Milli Emlak Genel Tebliği (Sıra No: 367), Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, yurt içinde bulunan kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda aylık metrekare başına 1,49 lira, kalorifersiz konutlarda 2,32 lira, kaloriferli konutlarda 3,05 lira kira bedeli alınacak.

Belirlenen kira bedellerine ek olarak, kaloriferci, kapıcı ya da her ikisinin de kurum ve kuruluşlarca karşılandığı konutlardan aylık metrekare başına 0,28 lira alınacak.

Elektrik ve su bedellerinin tespitinde; kurum ve kuruluşlarca yapılan gerçek giderlerin dikkate alınarak kullanıcılarından tahsil edilmesi esas olacak. Elektrik ve su sayacının ayrılamaması halinde metrekare başına 0,62'şer lira, elektrik ve su sayacının her ikisinin de ayrılamaması halinde 1,24 lira, konutlarda kullanılan suyun şehir şebekesi dışında kaynaklardan (kuyu, artezyen, kaynak suyu gibi) karşılanıyor olması halinde ise 0,31 lira ilave kira bedeli tahsil edilecek.

- Yakıtı kurum tarafından tedarik edilen konutlar

Yakıt maliyetlerindeki artışlar dikkate alınarak, yurt içindeki kaloriferli kamu konutlarından yakıtı kurum ve kuruluşlar tarafından tedarik edilenlerde oturanlardan ısı pay ölçer veya kalorimetre cihazı montajı yapılmamış konutlarda, her bir metrekare için 15 Ocak 2015'ten itibaren metrekare başına 1,24 lira yakıt bedeli alınacak.

Isı pay ölçer veya kalorimetre cihazı montajı uygulamasının ülke genelinde henüz tamamlanmadığı ve kontenjan ve metrekare yakıt bedeli uygulamasının da devam ettiği dikkate alınarak, ısı pay ölçer veya kalorimetre cihazı montajı yapılmış konutlarda; belirtilen yakıt bedelinin üç katını geçmemek kaydıyla, bağımsız bölümün tüketimi oranında hesaplanan yakıt bedeli konutta oturanlardan tahsil edilecek. Ancak, kamu kurum ve kuruluşlar, yakıt maliyetlerini dikkate alarak gerekli gördükleri takdirde bu bedelin üzerinde yakıt bedeli tahsil edebilecek.

Yakıtı kurum ve kuruluşlarca tedarik edilen konutlarda, ortak kullanım alanlarındaki aydınlatma, elektrik, su, gaz, otomat ve benzeri giderlerin zorunlu nedenlerle kurum ve kuruluşlarca karşılanıyor olması halinde, bu giderler karşılığında kira ve yakıt bedellerine ek olarak her bir metrekare başına 15 Ocak 2015'ten itibaren metrekare başına 0,13 lira alınacak.

Öte yandan Milli Emlak Genel Tebliği (Sıra No: 360) yürürlükten kaldırıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • dündar 9 yıl önce Şikayet Et
    beğenmiyorsanız oy vermeyin kardeşim.
    Cevapla
  • Alper 9 yıl önce Şikayet Et
    Anayasanın eşitlik maddesi nerede,bu ülkede 30 milyon kişinin aylık geliri 300 tlden düşükken kamuda bir şekilde görev alınca üretime fazla bir katkısı olmamasına rağmen fakir fukaradan kesilen vergilerle özel sektörde çalışanlara göre çok lüx bir hayat sürüyorlar.
    Cevapla
  • yeter yeter 9 yıl önce Şikayet Et
    oh ne ala memleket özel sektörde insanlar hayvanlar gibi sadece karın tokluğuna çalışacak vergi verecek ne için memurlar rahat yaşasın diye hiç olacak işmi elinizi vicdanınıza koyun yahu Allahtan korkun
    Cevapla
  • memur çocuğu 9 yıl önce Şikayet Et
    memur demek ay sonunu getirmeyen mağdur demek iki yakası bir araya gelmez hele çocuk okutuyorsa Allah yardım etsin özel sektördekilerin çoğunun durumu memurdan iyi ev araba birikim leri var
    Cevapla
  • memur 9 yıl önce Şikayet Et
    tüm memurlar lojmanlardan faydalanmıyor, faydalanmıyor. bilgisizce yorumlardan kaçınalım lütfen. önce lojman sayıları ile memur sayılarını karşılaştırın bakalım.
    Cevapla
  • Mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş kamu lojmanlarında her memur oturamıyor ki. Orda oturanlar bellidir zaten. Kalburüstü diye tabir edilen bazı memur gurupları oturuyor. Onlar da ancak %1 bile değildir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle