Yıldızhan: Destek kolay ev sahibi yapacak

Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, devlet desteğinin vatandaşı kolay ev sahibi yapacağını söyledi.

Yıldızhan: Destek kolay ev sahibi yapacak
Yıldızhan: Destek kolay ev sahibi yapacak
GİRİŞ 28.01.2015 14:40 GÜNCELLEME 28.01.2015 15:11

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konut kredisinde yüzde 15 devlet katkısı açıklaması inşaat sektöründe geniş yankı bulurken, sektör temsilcileri tasarrufa özendirmek için yapılan bu uygulamanın inşaat sektörü kadar bankacılık sektörünü de olumlu yönde etkileyeceğini bildiriyor.

Davutoğlu’nun konut edindirme için yapılan birikimin üzerine karşılıksız yüzde 15 yardım yapılacağına dair açıklamasının sektörün canlanması açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, “Konut almayı düşünenler devletin de vereceği katkı sayesinde daha kolay ev sahibi olabilecek. Bu durumun talebi ciddi şekilde arttırmasını bekliyoruz. Konut almak isteyenler, bu sayede istedikleri eve daha hızlı ve kolay ulaşabilecek. Tasarruf sağlayacak uygulama sayesinde enflasyon düşecek, bu da yaşam konforunu arttıracak. Şuan inşaat sektöründe çarklar dönüyor, yoğunluk sürüyor. Ancak önümüzdeki dönemler için özellikle Ankara’da konutta stok fazlası olabileceği söylentileri var. Uygulama ile bu söylentiler ortadan kalkarak konut alımında psikolojik rahatlama sağlanacak” dedi.

Yıldızhan, hükümetin attığı bu adımın ekonomide, özellikle bankacılık sektöründe de büyük canlanmaya neden olacağını kaydederek, şunları söyledi:

“Konut kredilerinde ödenmesi gereken yüzde 25 peşinat zorunluluğunu da hafifletecek bu uygulama ile tasarruf artacak, bu sayede enflasyon da düşecek.

Enflasyonun düşmesi de doğal olarak yaşam konforunu arttıracak. Bunun yanında geçtiğimiz yılın konut kredileri açısından son 10 yılın en kötü zamanları olduğu belirtiliyor. Konut kredileri açısından 2014 bankalar için kötü bir yıldı. Bu çalışma inşaat sektörü kadar bankaları da olumlu yönde etkileyecek. Uygulama hayata geçtiğinde konut kredilerinde de eski ivme yakalanır."

KAYNAK: EMLAKOFİS