Maraşlı: Konut sektörünü hareketlendirecek

Erguvan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emre Maraşlı, Davutoğlu'nun açıklamasının sektörü hareketlendireceğini söyledi.

Maraşlı: Konut sektörünü hareketlendirecek
Maraşlı: Konut sektörünü hareketlendirecek
GİRİŞ 28.01.2015 14:47 GÜNCELLEME 28.01.2015 14:47

Ahmet Davutoğlu'nun konut alacaklara peşinatta yüzde 15-20 destek açıklamasıyla ilgili Erguvan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emre Maraşlı ve Sarp Group Yönetim Kurulu Başkanı Alaaddin Akar'dan da açıklama geldi.

Erguvan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emre Maraşlı

Başbakanımızın bu açıklaması sektörde kesinlikle olumlu bir hareketlenmeye sebep olacaktır. Bireysel emeklilikte uygulanan katkı uygulamasına benzemiş. Bu yöntemler yurt içi tasarrufu arttırıcı teşviklerdir. Bu da devletin politika olarak gayrimenkule tasarruf gözüyle baktığı anlamına gelir.

Sarp Group Yönetim Kurulu Başkanı Alaaddin Akar;

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan konut alacaklara yönelik karşılıksız yüzde 15 yardım teşviği konusu hayata geçirildiğinde durağan ilerleyen inşaat sektörü de hızlanacaktır. Sektör adına atılan olumlu adımların her zaman arkasındayız.  Tüketicileri para biriktirmeye yönlendiren bu teşvik ile ev sahibi olmak isteyen kesim büyük bir avantaj yakalayacaktır. Teşviğin tüm detayları halkın kolay anlayacağı şeffaflıkta ve anlaşılırlıkta olursa hem ev sahibi olmak isteyen kişiler çoğalacak hem de sektörümüz büyümeye devam edecektir. 

KAYNAK: EMLAKOFİS