Konutta 'Yüzde 15 müjdesi'ne dikkat!

Başbakan Davutoğlu'nun konutta yüzde 15 devlet desteği açıklamasını sektörde fiyat artışı endişesini de beraberinde getirdi.

Konutta 'Yüzde 15 müjdesi'ne dikkat!
Konutta 'Yüzde 15 müjdesi'ne dikkat!
GİRİŞ 01.02.2015 07:53 GÜNCELLEME 02.02.2015 11:23
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Konut sahibi olmak isteyenlere yüzde 15 devlet desteğinin sektöre ivme kazandıracağını vurgulayan Selahattin Keten, konut fiyatlarında yaşanabilecek artışa da dikkat çekti.

Konut almak isteyenlere müjde devletten geldi. 10. Ekonomik Kalkınma Planı’nda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konut edinmek isteyenlere yüzde 15 devlet desteği sağlanacağını açıklamıştı.

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Keten İnşaat Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten, konut alacaklar için verilecek yüzde 15’lik devlet desteğini olumlu bulduklarını söyledi. Uygulamanın Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden olan inşaat sektörünü kuşkusuz hareketlendireceğini ifade eden Keten, ancak bu tür teşviklerin fırsatçı kişiler nedeniyle konut fiyatlarında artışa da neden olabileceğine işaret etti. 

Diğer taraftan devletin ve belediyelerin sektörü/fiyatları regüle etmek için geçmişte kurduğu yapılanmaların; lüks, yüksek fiyatta konut üretmesinin de önemli bir çelişki olduğunu vurgulayan Selahattin Keten, “Devlet, konut alacaklara yüzde 15 destek vererek iyi bir girişim de bulunmuştur. Ama diğer tarafta sektörü regüle etme görevini de bir an önce hatırlamalıdır” dedi. 

YORUMLAR 3
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    devlet evin bedelinin degil sadece pesinat kismi olan %25 lik bedelin %15 ini oduyor.yani toplam bedeli 100.000 tl lik evin sadece 3.750 tl sini odeyecek.tabi bununla birlikte satıs bedelinin tamami tapuda resmi olarak gosterilmesi saglanacak ve devlet verdigi destegi de tapu harci olarak geri almis olacak
    Cevapla
  • herkese 9 yıl önce Şikayet Et
    bu haber şaka gibi ! !
    Cevapla
  • faruk 9 yıl önce Şikayet Et
    iyi senaryo...adam ev fiyatlarını artırmak için medyayı kullanıyor aferin...ama bilmiyor mu ki devlet hoop diye 15 bin vermiyor...şartlarını okusa kendide şaşıracak ama nerdee....niye takip etsin ki sanıyor ki millete 15 bin gelecek ben hemen onu geri alayım benim cebime girsin...zenginleeeeerrr hep aynısınız hep...gözünüzü toprak doyursun başka bişey demem...
    Cevapla