Dolandırılan vatandaştan maketleri yaktıran eylem

Esenyurt bölgesinde evlerini alamayan ev sahipleri eylem yaptı.

Dolandırılan vatandaştan maketleri yaktıran eylem
Dolandırılan vatandaştan maketleri yaktıran eylem
GİRİŞ 15.03.2016 14:23 GÜNCELLEME 15.03.2016 14:23
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Esenyurt bölgesinde bazı firmalar nedeni ile ortaya çıkan konut krizi giderek büyüyor. Bundan 6 yıl kadar önce Saylan İnşaat isimli firmadan ev çok sayıda kişi, dün eylem yaptı. Ev sahipleri bir yandan kira ödemeye devam ederken, evlerine de kavuşamadığını belirtti. Ev sahipleri, binaların yapılacağı boş arsada maket yaktı.
 
Yaklaşık 200 kişinin toplandığı eylem Saylan İnşaat Mağdurlar Derneği tarafından gerçekleştirildi. Eylemde, Tüketici Sorunları Derneği Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu ve TÜSODER Genel Başkan Vekili Av. Rıdvan Yıldız da maketten konut mağdurlarına destek oldu.
 
Saylan İnşaat Mağdurları Derneği Başkanı Hamiş Kazan,  burada yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Ev aldığımızı sandık meğer dert almışız. 1700 kişi mağduruz. Söz konusu şahıslar hakkında dava açtık, suç duyurunda bulunduk ancak ceza davası yeni açıldı. Açılan dava nitelik dolandırıcılıktan değil kooperatif yoluyla dolandırıcılıktan açıldı. Bu süreçte hastalanan, kanser olan vefat eden mağdurlar oldu. Biz bu durumdayken bizi dolandıranlar lüks evlerde yaşayıp lüks araçlara binmekteler ve ellerini kollarını sallayarak gezmekteler. Bu şahıslar Cumhurbaşkanı, Başbakan ve diğer devlet büyükleri ile fotoğraflarını kullanarak güven sağladılar. Bizim isteğimiz devlet büyüklerinin mağduriyetimiz görmesi ve çözüm bulmasıdır. 1700 kişiyi dolandıran şahısların ise hak ettikleri cezayı bir an önce almalarını umuyoruz." 
 

YORUMLAR 5
  • yilmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    dolandırıcılık maalesef suç değil bu ülkede. yapanın yanına kâr kaliyor. karşılıksız çekin hiçbir cezai müeyyide si yok mesela.
    Cevapla
  • ahmed 8 yıl önce Şikayet Et
    son yılların en büyük dolandırıcılığı rantçılar cezalarını bulsunlar
    Cevapla
  • Sirin sağır 8 yıl önce Şikayet Et
    Devlet büyüklerinden yardım bekliyoruz ne olur bize yardım edin
    Cevapla
  • yasin 8 yıl önce Şikayet Et
    Devlet Büyüklerimizle-Cumhurbaşkanı, Başbakan-çektirdikleri fotoğraflarla insanları dolandırıyorlarsa Hükümetimiz harekete geçmelidir. İnsanların güvenlerini sağlama yöntemlerine sessiz kalınmamalıdır
    Cevapla
  • VANLİALİ 8 yıl önce Şikayet Et
    Yolun sonu görünüyor
    Cevapla