Hatay'da kentsel dönüşüm başlıyor

Hatay'da gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm, ‘Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde detaylı bir şekilde konuşuldu.

Hatay'da kentsel dönüşüm başlıyor
Hatay'da kentsel dönüşüm başlıyor
GİRİŞ 27.05.2016 10:23 GÜNCELLEME 27.05.2016 10:23

Hatay’da gerçekleştirilen ‘Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde ideal kentsel dönüşüm ele alındı. Deprem kuşağı üzerinde yer alan ve yapı stoğunun yüzde 80’i riskli olan Hatay’daki dönüşümü Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş anlattı.

Dönüşümün ‘kutu gibi ev yapmak olmadığını’ söyleyen Başkan Savaş “Birçok ilimizde kentsel dönüşüm kutu gibi evler yapmak olarak algılandı. Bu kentsel dönüşüm değil, rantsal dönüşümdür. Kutu kutu evlerde hayat bulunması çok zor. Örneğin Hatay’da geniş bahçeli eski Antakya evlerini restore edip yeniden hayat verenler hep daha fazla kazanıyor. Bunların örnek alınması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İKİ CADDEMİZ BİLE PARALEL DEĞİL

Türkiye’deki şehircilik mimarisinde cadde oluşturmaya New York’un örnek olması gerektiğini de ifade eden Başkan Savaş “Kentsel dönüşüm yapılırken, sosyal alanlar, parklar ve geniş yollar yapılmalıdır. Hatay’ın kimliği ile birlikte bir kentsel dönüşüm gerçekleştirilirse insanlarımızın da beklentisi karşılanmış olur. New York’un tarihi binaları dimdik ayakta duruyor. 70’e yakın cadde birbirine paralel olarak dizayn edilmiş. Biz de ise iki tane cadde bile birbirine paralel değildi. Kentsel dönüşüm yaparken tüm bunlara dikkat edilmesi gerekiyor” dedi.