Fikirtepe'ye piyango vurdu!

Sağlık sektörünün öncü markaları Fikirtepe'de 12'ler Adası olarak bilinen parsel için birbiriyle yarışıyor.

Fikirtepe'ye piyango vurdu!
Fikirtepe'ye piyango vurdu!
GİRİŞ 31.05.2016 17:09 GÜNCELLEME 31.05.2016 17:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Üç yıldan beri belediyeyle yaşanan imar krizleriyle zor günler geçiren Fikirtepe sakinleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın devreye girmesiyle birlikte rahat bir nefes almışlardı. İnşaat şirketleriyle anlaştıkları için evlerini boşaltan binlerce Fikirtepeli belediyenin imar planlarım onaylamamasıyla birlikte adeta evsiz kalmışlardı.

BAKANLIKTAN ONAY GELDİ

Bakanlığın planlan onaylamasıyla birlikte çoğu projeye start verildi. Bazı inşaat şirketleri aradan geçen süre içinde sonuç alınamayınca iflasın eşiğine geldi. Metrekare fiyatlarının en çok olduğu semtlerin başında gelen Fikirtepe’nin en kazançlı sakinleri ise 12’ler adası olarak bilinen yerde evleri olan vatandaşlar oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm master planlarını geçtiğimiz günlerde onaylandı. Daha önce konut olacağı açıklanan 12’ler adası bakanlıkça onaylanan planlarda Sağlık tesisleri olarak işaretlendi. 3 yıl gibi bir sürede sonuç alamayan arsa sahipleri bu süre içinde kooperatif kurmuşlardı. Bu alanda hastane yapılacak olması nedeniyle Kooperatif üyelerine adeta piyango vurdu. Daha önce inşaat şirketleriyle görüşen arazi sahipleri şimdi hastanelerden gelecek teklifleri bekliyor. Sağlık sektörünün en önemli markaları ise burada hastane yapmak için bir birleriyle kıyasıya yarışacaklar.

Tekliflere açığız

Arazilerine piyango vuran Fikirtepeli vatandaşlar, "Fikirtepe projesinde bazı yerler sağlık alanı olarak işlenmişti. Bir türlü çözüm olmadı.Biz de kooperatif kurarak kendimiz bir şeyler yapmak istedik. Sonra bizim arazilerimizin olduğu alan "Sağlık Tesisi" ilan edildi. doğal olarak arazi değeri bir anda iki kat değerlendi. Şimdi sağlık tesisi yapacak firmalardan gelecek teklifleri değerlendireceğiz" diye konuştular.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 2
  • KIZIL CEPHE 58 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu piyangoları daha öncede duyduk .ne piyangoymuş 6 sene oldu hala çözüme kavuşmuş degil.
    Cevapla
  • zafer 7 yıl önce Şikayet Et
    bu kentsel dönüşümde ne kadar gecekondu kaçak yapı sahibi varsa zengin oldu alınteriyle zar zor ev bark alanlarsa mağdurda mağdur yazık
    Cevapla