Yeni gözdeleri orası! Akın akın geliyorlar

Trabzon, son yıllarda Arap turistlerin konut ve gayrimenkul alımında gözdesi haline geldi

Yeni gözdeleri orası! Akın akın geliyorlar
Yeni gözdeleri orası! Akın akın geliyorlar
GİRİŞ 21.06.2016 12:34 GÜNCELLEME 21.06.2016 12:44

Körfez ülkelerinden gelen  turistlerin Türkiye'deki ilk adreslerinden biri olan Trabzon'da, son yıllarda  konut ve gayrimenkul satışından en büyük payı Yomra ilçesi aldı. 

İl merkezine 17 kilometre uzaklıktaki 35 bin nüfuslu ilçe,  havalimanına 7 kilometre mesafede bulunmasının yanı sıra alışveriş merkezleri ve  otellerin de adeta merkezi konumunda yer alıyor.
 
5 yıldızlı otellere ev sahipliği yapmasından dolayı Arap turistlerin  büyük bölümünü misafir eden Yomra, son yıllarda kenti beğenerek konut almak  isteyen turistlere de farklı konfor ve fiyatlarda daire seçenekleri sunuyor. İlçe  merkezinde 170 bin ile 650 bin lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunulan  daireler, başta Araplar olmak üzere Körfez ülkelerinden gelen turistlerin  beğenisine sunuluyor.
 
Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, ilçede yoğun olarak konut ve gayrimenkul satışı yapıldığını belirtti.
 
Konut satışındaki yoğunluğun son 3 yıldır devam ettiğini dile getiren  Sağıroğlu, "Bu yıl bir süreliğine durgunluk yaşandı ancak Ramazan Bayramıyla aynı  yoğunluğun devam edeceğini biliyoruz. Çünkü çoğunluğunu iş adamlarının  oluşturduğu gruplar, bayramdan itibaren şehrimize adeta akın edecek." diye  konuştu.
 
İlçede inşaat sektörünün hız kazanmasında kendilerinin de etkisi  olduğunu ifade eden Sağıroğlu, şöyle devam etti:
 
"Arap turizmin il olarak merkezi Trabzon, bunun da can merkezi  Yomra'dır. Turizm hareketliliğinin büyük bölümü burada yaşanıyor. Marka otellerin  büyük bölümü ilçemizde bulunuyor. Bunun yanı sıra önümüzdeki günlerde temelini  atacağımız oteller de var. Bunda önemli etken inşaat sektörüne yön vermiş  olmamız. Buna yön vermeseydik bugün bu noktada olamayabilirdik. Bu konuda yerel  yönetimlere büyük iş düşüyor. Bizler gelen yatırımcılara aşırı derecede yardımcı  olmalıyız."
 
Arapların ilçede ciddi anlamda mülk edindiğini anlatan Sağıroğlu,  "Örneğin, Dubaililerin yaptığı 800 dairelik sitenin tamamı yabancı. İçerisinde  bir tane yerli vatandaş bulamazsınız." dedi.
 
"3 yılda 3 bine yakın konut yapıldı"
 
Sağıroğlu, ilçede inşaat sektörünün her geçen gün daha da büyüdüğüne  işaret ederek, ilçede son 3 yılda 3 bine yakın konut yapıldığını ve bunların  yaklaşık 300-350'sini Arap turistlerin aldığını söyledi.
 
  Görevlerinin, gelen turistlerin tatil sürelerini uzatarak ekonomik  girdiyi artırmak olduğuna işaret eden Sağıroğlu, "Onların tatil süresi yaklaşık 3  ya da 4 ay sürüyor. Zaman zaman kırsalda yol çalışmaları yapıyoruz. İşte bunun  bir nedeni de Arap turistleri kırsala ve yaylaya çekebilmek. Bunu sağlarsak tatil  sürelerinin de artacağına inanıyoruz." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA