PAl City'de konutlar ne zaman teslim ediliyor?

Antalya'nın merkez ilçesi Döşemealtı'nın, yeni yapılan villa projeleri ile değerlendiği belirtiliyor.

PAl City'de konutlar ne zaman teslim ediliyor?
PAl City'de konutlar ne zaman teslim ediliyor?
GİRİŞ 22.06.2016 16:18 GÜNCELLEME 22.06.2016 17:47

Kuzey Çevre Yolu, Batı Çevre Yolu ve Hızlı Tren hatlarının bağlantı noktasında yer alması ile yatırımcıların dikkatini çeken Döşemealtı, villa ve konak tarzında yapılan projeler ile önemli bir yatırım ve yaşam merkezi haline geldi. Özellikle eski bürokrat ve üst segmentin tercih ettiği bölgede elit bir yaşam oluşuyor.

YEREL YÖNETİM İMAR KONUSUNDA KARARLI

Bağlantı yolları, doğası ve merkeze yakınlığı ile kısa sürede büyük yatırımların yapıldığı Döşemealtı'nda doğanın talan edileceği yönünde ciddi kaygılar oluşmasına rağmen gerek mülki yönetim gerekse yerel yönetimin bu konudaki hassas tutumu doğru imarlaşmayı beraberinde getirdi. Yerel yönetimin sadece üç kata kadar izin verdiği bölgede, imar planına uygun şekilde konaklar ve villa tarzı projeler faaliyete geçirilmeye başlandı. Bölgenin alt yapısına uygun imar planı oluşturan yerel yönetim şu ana kadar Döşemealtı bölgesinin sadece yüzde 3'lük bir kısmını imara açmış durumda.

EMEKLİ BÜROKRATLARIN TERCİHİ DÖŞEMEATI

Antalya’nın merkezine göre nem ve sıcaklık konusunda daha avantajlı olan Döşemaltı, deniz, doğa ve şehir hayatını aynı anda sunabilecek bir konumda olması sebebi ile sakin ve rahat bir hayat yaşamak isteyen emekli bürokrat ve iş adamları tarafından tercih ediliyor. Döşemealtı faaliyete geçirilen konak ve villa projelerinde yakın dönemde kabinede yer almış, milletvekilliği yapmış bir çok isim yer alıyor.

PAL CİTY YAPI KOOPERATİFİ

Eski Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren'in başında oduğu Pal City Yapı Kooperatifi, şu anda Döşemealtı'nda yürüttüğü 624 konutluk proje ile bölgenin en önemli inşaat firması oldu.  Pal City Vali Konakları adını verdikleri villa ve konak projesinin 222 konutluk ilk etabını 2016 sonunda teslim edeceklerini dile getiren Pal City Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Turan Eren, "Döeşemealtı hem yaşam için hem de yatırım için çok uygun bir bölge. Biz doğru yerde  doğru zamanda ve en önemlisi doğru kişiler ile inşaata başladık. Yıl sonunda teslim edeceğimiz ilk etabı satışa çıkarmadan ön talep döneminde bitirdik. Geçtiğimiz günlerde projemizin ikinci etabı olan 402 konutluk bölümün alt yapı işlemlerini bitirerek temelini attık. 2018 yılının yine son çeyreğinde bu etabı da ev sahiplerine teslim edeceğiz" dedi.