Gaziosmanpaşa’da kıran kırana ihale

TOKİ, GOP Karayolları Mahallesi’nde yer alan iki adet parselin ihalesinin ilk oturumunu dün yaptı.

Gaziosmanpaşa’da kıran kırana ihale
Gaziosmanpaşa’da kıran kırana ihale
GİRİŞ 30.06.2016 12:21 GÜNCELLEME 30.06.2016 12:21

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) İstanbul Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi'ndeki arsalarını dün ihaleye çıkardı. Avrupa Konutları TEM projesinin yanında yer alan iki parsel için düzenlenen ihalenin ilk oturumu kıran kırana geçti.

Aralarında Gül-Elit İnşaat, Mesa Mesken, İhlas, Nuhoğlu, Başyapı, Fuzul- Yol İnşaat, Albayrak ve Ral Yapı'nın bulunduğu sekiz firma teklif verdi. Ral Yapı, 149.5 milyon lira toplam satış geliri üzerinden, yüzde 18 yani 26.9 milyon lira idareye teklif ederek ihalenin ilk oturumunda öne çıktı.

Önümüzdeki günlerde yapılacak ikinci oturumda ortaya çıkacak fiyatın ardından ihalenin kazananı belli olacak. Kazanan firma, teklifinin yanı sıra projeden 150 daire TOKİ'ye verecek. İhaledeki 6 bin 619 ada 8 parsel 26 bin 622 metrekare, 10086 ada 1 parsel 8 bin metrekare alana sahip.

YERİNDE DÖNÜŞÜM MODELİ

TOKİ Başkanı Ergün Turan, alt ve orta gelire yönelik konutlar yapabilmek için gelir getirici projelere devam ettiklerini belirterek, bu arsada yapılacak işin hem hasılat paylaşımı hem de kentsel dönüşüm olacağını söyledi. Turan, "Bu alandaki hak sahiplerine olduğu yerden daire veriyoruz. Yani hem hasılat paylaşımı hem de yerinde kentsel dönüşüm yapıyoruz" diye konuştu.

SEKİZ FİRMA TEKLİF VERDİ

TOKİ 'nin ihaleye çıkardığı arsalar, TEM otoyolu üzerinde önemli bir lokasyonda bulunuyor. Avrupa Konutları TEM projesinin yanında, Tem Point projesine komşu konumda yer alan arsa, Karayolları Kentsel Dönüşüm Projesi'ne de yakınlığıyla dikkat çekiyor. Yapılan projeler ve kentsel dönüşümün yoğun yaşandığı bölgede bulunan arsanın ihalesine katılmak için 20 firmanın daha dosya aldığı öğrenildi. Teklif veren firma sayısı ise 8'de kaldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL