Kuşadası'nda kiralar yükseldi

Aydın Kuşadası'nda inşaat sektörü her geçen gün büyümeye devam ederken daire satış fiyatları ve kiraları da arttı.

Kuşadası'nda kiralar yükseldi
Kuşadası'nda kiralar yükseldi
GİRİŞ 11.07.2016 09:24 GÜNCELLEME 11.07.2016 09:24

Kuşadası'nda son günlerde turizmin kötü gidişatından dolayı birçok sektörde düşüş yaşanırken, inşaat sektörü hızla büyüyor. Yurt içi ve yurt dışından birçok inşaat firmasının göz bebeği durumunda olan Kuşadası'nda her geçen gün yeni binalar yükseliyor. İnşaat sektörünün hızla büyümesine paralel olarak da kira fiyatları ve daire satış fiyatları da artış gösteriyor.

Sezonun başlamasıyla birlikte daire sahipleri dairelerini günlük veya haftalık kiraya vermeyi tercih ediyor. Kuşadası'nda inşaat sektörünü değerlendiren emlak danışmanı Mehmet Çatal."Kuşadası'nın en eski turizm yerlerinden olmasından dolayı, inşaat sektörü şehrin dışında daha çok ilerlemeye başladı. Şehir merkezinin dolu olması, boş arsanın bulunmaması, yatırımcıları yeni arayışlara itti. Uydukent gibi şehrin dışında lüks siteler yapılmaya başlandı. Turizm sezonunun kötü gitmesine rağmen inşaat sektöründe gözle görülür bir düşüş yaşanmadı" ifadelerini kullandı.

"GÜNLÜK VE HAFTALIK KİRALAMALAR DENETİMLİ YAPILMALI"

Kuşadası'nda hızla yayılan günlük ve haftalık kiralama modelinin denetimli yapılması gerektiğini ifade eden Çatal, "Daire sahiplerinin konutlarını değerlendirmesi için ortaya çıkarılmış bir yöntem olduğunu düşünüyorum. Çünkü Kuşadası'nda çoğu konut ikinci konut olarak kullanılıyor. Konut sahipleri ise gelmediği zamanlarda konutlarını değerlendirmek istiyor. Fakat günlük 500 lira para alınan yerler var. Bu da ciddi rakamlara ulaşabiliyor. Bu sebepten dolayı bu durum denetim altına alınmalı" dedi.

"KUŞADASI'NDA ARAP YATIRIMCILARIN SAYISI YÜKSELMEDİ"

Avrupa ülkelerinin Kuşadası'ndan çekildiği ve Kuveytlilerin daha çok yatırım yaptığı yönünde çıkan haberlere açıklık getiren Mehmet Çatal, "Kuşadası'nda Arap yatırımcıların sayısı yükselmedi. Sayılı Kuveyt ve Arap ülkelerine ait firmalar Kuşadası'nda çalışmalarını sürdürüyor. Kuşadası'nda arsa alarak, konut yapan Arap firmaları kendi ülkelerinde pazarlamalarını gerçekleştiriyor. Avrupa'dan gelen yatırımcılarda azalma gözükmenin sebebi ise Danimarka. Hollanda gibi ülkelerin ikinci konutlara ciddi vergilendirmeler getirmesi. İzlanda'da da yaşanan kriz de bu duruma etki etti" diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL