TOKİ'nin indirim kampanyası 22 Ağustos'ta başlıyor

TOKİ, borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcılarının beklediği indirim kampanyasını başlatıyor.

TOKİ'nin indirim kampanyası 22 Ağustos'ta başlıyor
TOKİ'nin indirim kampanyası 22 Ağustos'ta başlıyor
GİRİŞ 21.07.2016 11:32 GÜNCELLEME 21.07.2016 11:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TOKİ, borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcılarının beklediği indirim kampanyasını başlatıyor. Kampanyada, borçlarını peşin ödeyeceklere yüzde 20 indirim uygulanacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve işyeri alıcılarından gelen yoğun talep nedeni ile geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için indirim kampanyası düzenledi.

İndirim kampanyasından yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, 22 Ağustos - 30 Eylül 2016 tarihleri arasında ilgili bankaya başvuruda bulunabilecekler. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak.

İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla İdareye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve emlak vergisi gibi herhangi bir borçlarının bulunmaması gibi şartlar aranıyor.

Kampanyadan, satışları 2013 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2013 yılı sonuna kadar başlamış konut ve işyerleri sahipleri yararlanacak. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyasına dahil edilmedi.

KAMPANYADAN 175 BİN KİŞİ YARARLANABİLECEK

TOKİ tarafından satışları 2013 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş, geri ödeme taksiti 2013 yılı sonuna kadar başlamış ve geri ödemeleri hali hazırda devam eden 174 bin 441 konut ve bin 379 iş yeri bulunuyor. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • evsiz 7 yıl önce Şikayet Et
    kura çekimi olmadan herkese sırasıyla konut teslimi yapılsa gerçekten daha adil iş yapılmış olur kura sistemi insanların umutlarının yıkılması ve şansızlıga inanılmış olarak tekrar toki sistemine girmemesine yol açıyor sıra belirlemesiyle konut teslimi gerçekten aşırı talep olmasına fayda saglar asgari çalışan hiç evi olmayan vatandaşlarada kolaylık yapılması.....
    Cevapla